A számítógép, monitor minden napos áramtalanítása miatt nem mehetnek tönkre ezek az eszközök?
" a kulcsszó a kapcsoló üzemű tápegység, erre keress rá. Jó tudom, tudom, de akkor is olvass utána."
Itt nem a tápegység a lényeg, hanem annak az elektronikának a fogyasztása amit táplál.
De ennek utána sem kell olvasni. Elég használni az eszed (ha van).
"Ellenben ha a kapcsolóüzeműt állandóan áramtalanítod, azzal max a tápegységet nyírod ki"
Nem tapasztaltam még ilyet, nem hinném hogy ez jellemző. Nem lett semmi bajuk eddig az évek alatt.
#29 "plazma tv-t már csak azért is érdemes mellőzni, mert nyáron olyan mint egy szeneskályha"
Akkor ezzel megis van oldva a téli fűtésem. Kevesebb földgáz fog fogyni... 😃
Több mint 20 éve minden alkalommal kapcsolós hosszabbítóval áramtalanítom az összes eszközt amikor nem használom (nyomtató, switch, monitor, pc, aktív hangszóró, stb).
Nem a fogyasztásuk miatt, hanem mert így csökken annak esélye hogy készenlétben lévő eszközöket agyonverje egy esetleges túlfesz.
A másik oka az, hogy a készenlétben lévő készülékek egyetlen olyan szolgáltatását sem használom amihez a készenléti állapot szükséges lenne.
Egyik se ment tönkre még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!