Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 144 Hz helyett 60Hz-et képes...

144 Hz helyett 60Hz-et képes a monitorom produkálni. Kábel, nvidia ctrl panel stb. már próbálva. Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Acer Predator GN246HLBbid 24" monitorral rendelkezem. Amit tudni kell a monitorról, hogy HDMI-n nem képes a 144Hz-et leadni, viszont DVI-D Dual linkes kábellel papíron képes kell hogy legyen rá.

Vettem egy kábelt (nem átalakítót) amely egy cablexpert displayport DVI kábel, képes a 4k-ra is.

Próbálkoztam keresni drivert a monitorhoz, az általános PnP képernyő drivert törölni, frissíteni, egyéb vga drivereket frissíteni, de semmi nem működött eddig.

Az Nvidia control panelben létrehozni egy 144Hz-es felbontást, de nem engedi. csak a 60 Hz az egyetlen, amit feldob. HDMI-vel persze lehet állítgatni 30-tól egészen 60Hz-ig.

egy 3060Ti-hoz van csatlakoztatva a monitor.

Ha van bármilyen ötletetek, vagy ha találkoztatok már hasonlóval, szívesen várom a tippeket.

Köszönöm!

#Acer #60 Hz #GN246HL #GN246HLBbid
2022. júl. 30. 16:09
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Végre valaki leírta ezt linket.

Én egy BenQ 144Hz-es monitort akartam a laptopra kötni és sok googlezás után egy ilyen adapterre volt szükségem: Club3D CAC-1510 (HDCP Off), gond nélkül ment a 144Hz. Bár maga az adapter került fele annyiba, mint amennyit a monitor ér jelenleg, kár volt megvenni, azóta elis adtam, mert magának a monitornak ócska volt a képe.

Ezt olcsón nem tudod megoldani, hiába veszel mindenféle kábelt/pár ezer forintos adaptert, azok nem VALÓS dual link adapterek, még akkor se, ha oda van írva, hogy Dual Link. Pár aktív dual link adapter van csak a piacon, ami valóban támogatja a 144Hz-et, előző válaszoló linkjén szépen megtudod nézni, melyek azok.

Annyit tudok tanácsolni, add el a monitorod, addig amíg vannak a piacon öregebbb GPU-k DVI-DL-el, hamarabb elviszik, aztán tegyél hozzá (mondjuk az adapter árát elég :D) és vegyél (akár használtan) egy olyat, amin van DisplayPort 144Hz-el és probléma megoldva.

2022. júl. 31. 01:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!