4K esetén a 27, vagy a 31col a nyerő monitor?
Tervezgetem egy belépőszintű 4K-s monitor vásárlását, mivel már egészen olcsón, 100.000HUF környékén is van választék, ugyanakkor nem tudom, hogy egy kis ráfizetéssel rámenjek-e a 31-2 inch-es képátlóval rendelkezőkre, vagy 27-8 inch-nél is kijön a 4K? Ebben a méretben nem "overkill" egy kicsit? Olvastam anno ezt-azt, hogy nincs értelme ekkora méretben ilyen pixelsűrűségnek, ugyanakkor a leginkább felértékelt, és elterjedt 4K-s termékek 27-8 inch-esek. Mit gondoltok, melyiket érdemes választani? Elsősorban nyilván tartalomfogyasztás a cél, játékokkal amikkel játszom, egyikkel sem kompetitíven, így nincs szükségem feltétlenül a 144hz-re, holott már tapasztaltam annak szépségét. Egy GTX 1070-es kártya felel az ellátásért, megítélésem szerint el kell bírnia a 3840x2160-es felbontást is.
Illetve egy speckó kérdésem még lenne: TN paneles 4K-s monitorokkal van tapasztalata valakinek? Milyen? Bevallom, eléggé szkeptikus vagyok e két szó együtt hallatán.
Előre is köszönöm mindenkinek! Szép napot!
Szia!
Nekem 27 colos 1920x1080p-s monitorom van, nincs bajom a pixelsűrűséggel, szerintem 31-32 colos 4k-s monitorral sem lesz gond, mivel sokkal több pixel van rajta.
Szerintem a nagyobb jó lesz, de páran az ellenkezőjét gondolják.
TN panelről nem hallottam sokat, úgyhogy inkább meghagyom a magyarázás lehetőségét azoknak, akik már használtak ilyen monitort.
Egy integrált iGPU is elviszi a 4K-t, az más kérdés mit akarsz használni rajta. 27" TN panelom van és mióta cirka 40-50 cm-ről használom zavaró a pixelsűrűség és a kép... röviden úgy tudnám leírni hogy még a szöveg is olyan tud lenni, mint egy játék, amibe nincs bekapcsolva az élsimítás.
27" ajánlott a 2K, 32" a 4K. TN panel szörnyű, a fehér nem fehér, nehéz jól beállítani ha előzőleg IPS vagy VA monitorod volt kell kis idő még megszokod. Ha nagyon lentről nézed feketedni kezd és hasonlók. Hamár 4K-ra szánod a pénzed tedd meg magadnak hogy IPS vagy min egy jobb VA panelt veszel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!