Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Én hibáztam mert nem állította...

Én hibáztam mert nem állítottam be valamit vagy egyszerűen halott ügy?

Figyelt kérdés
Adott egy Dell optilex GX150 Amihez vettem egy tualatin procit elvileg 100mhz az fsb de a ram 133mhz-es kérdés az az lenne hogy egyáltalán képes e fogadni illetve az hogy ezt procit felismeri e gép vagy kidobtam pár ezret az ablakon XD Amúgy egy próbára össze raktam de csak csipog párat amit nem bírtam a használati segítségével "lefordítani".

2022. júl. 25. 14:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy biost kell hozzá frissíteni, hogy felismerje.
2022. júl. 25. 17:45
 2/11 anonim ***** válasza:
Pontosan hányat csipog és hogyan? A csipogás nagyon fontos információkat közvetít.
2022. júl. 25. 17:52
 3/11 anonim ***** válasza:

Ezek a beep kódok:

[link]

2022. júl. 25. 17:56
 4/11 A kérdező kommentje:

2-es arra nem emlékszem de utána járok!

3-as köszi ez lehet segít majd egyébként van egy hátsó 4 ledből álló visszajelző is (ABCD) ott ha jól emlékszem az A világít narancs fénnyel a többi zöld az alap konfigurációval (gyári processzor és 100mhz RAM)

2022. júl. 26. 01:14
 5/11 A kérdező kommentje:
1-es BIOS-t ilyen régi gépen is lehet usb-n keresztül csinálni?
2022. júl. 26. 01:15
 6/11 anonim ***** válasza:
#5 Esélytelen. Valószínű, hogy csak flopyról lehet.
2022. júl. 26. 07:15
 7/11 A kérdező kommentje:
#5 huhh az bravúros lesz mert jelenleg csak CD/DVD meghajtója van de floppy lemez akadna bőven 😅
2022. júl. 27. 02:15
 8/11 anonim ***** válasza:

Közben utánanéztem és azt találtam hogy valószínű, hogy mégiscsak lehet usb-ről bios-t frissíteni. Ugyanis az egyik bios fájlnál a következőt írja: "Ez a fájlformátum egy BIOS által végrehajtható fájlból áll. Használatához töltse le a fájlt, és másolja át egy DOS-indítható USB flash meghajtóra, majd indítsa el a rendszert az USB flash meghajtóról, és futtassa a programot."

Ezen az oldalon találtam, a harmadik letöltendő fájl:

[link]

Ezek szerint rosszul gondoltam és mégiscsak lehet usb-ről biost frissíteni. Kell csinálnod egy DOS-os indítható pendrive-ot és elméletileg működni fog. Egy próbát megér. A pendrive mindenképpen FAT32 legyen. Ha jól emlékszem, a Rufus-al lehet csinálni DOS-os indító pendrive-ot.

2022. júl. 27. 07:24
 9/11 A kérdező kommentje:
Egy isten vagy köszi 😀🙏
2022. júl. 27. 20:54
 10/11 anonim ***** válasza:
Sikerült? Látja a Tualatint?
2022. júl. 28. 07:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!