Ennek a gépnek a hardverei vajon kompatibilisek Linux-al?
Windows helyett kiszeretném probálni a Linuxot, csak nem tudom, hogy a hardverei kompatibilisek-e Linux Mint-al. A gép neve MSI Sword 15.
SKU: 9S7-158213-022-16gb-512ssd
Processzor: Intel Core i7-11800H
Kijelző: 1920 x 1080 144HZ
Memória: 16 GB RAM
Merevlemez: 512 GB PCI EXPRESS SSD
Grafikus kártya: NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti
"Nincs lefagyás, laggolás és akadozás... Minden megy ahogy kell."
Ezt annyiszor de annyiszor felhozzák érvnek a Linuxosok, hogy nincs annyi hajam szála. :D Miért van az, hogy nekem a Windows 10, 11 se csinál ilyet soha, de soha?!
Nagyon kíváncsi lennék egyszer milyen hardver és szoftver környezetbe nyomjátok tényleg, hogy folyton csak sírás rívás megy nektek a Windowsról.
Amúgy nekem Linux is fagyott már ki néhányszor. Volt olyan is, hogy egy frissítés után el sem indult többé a grafikus felület, csak egy régebbi kernellel tudtam beröffenteni. Van valami hipnotikus hatása a Linuxnak -ami rám nem hat- hogy arra folyton valami szent grálként kell rá hivatkozni annak aki használja?
#32: Érdekes hogy még az sem kell hozzá. Nekem is csak mostanában van eredeti Windowsom a legújabb gépemen, igaz az olcsó netes licences, amiről viták vannak hogy most az eredeti vagy sem.
A korábbi gépemet egy Loaderes Windows 7 -es gépről frissítettem Windows 10 -re, ami után digitális licencet kapott hardver utána már tiszta telepítéssel telepíthettem újra bármiféle trükk nélkül.
De régi kalóz Windowsos pályafutásom alatt se tudtam volna beszámolni negatívumokról. Amikor mégis, akkor egyértelműen én voltam óvatlan hülye.
Összehasonlítva a Windowst és a klf. Linux disztrókat egy nyúlfarknyival se ért több atrocitás, bosszankodás Windows alatt.
25-ös vagyok és igen elismerem, hogy lefagyás és akadozás valóban nem volt nekem sem Windows alatt... Bár olyan volt, hogy programokat nem tudtam elindítani mert úgy döntött a Win 10, hogy most nincs kedve őket futtatni (és csak az újratelepítés oldotta meg), de általában teljesítménybeli problémáim nekem sem voltak. Ezt főleg azért írtam, hogy hatástalanítsam a "Linux lassú és lefagy" megjegyzéseket. Meg azért mert egy Windows-hoz képest jobb válaszidejű. Ez magán Windows-on nem vehető észre, de miután kipróbáltam a Linuxot, nem is gondoltam volna, hogy ez ennyivel könnyedebb és jobb is lehetne.
Most bent a cégnél nálunk van olyan gép amin már 11 fut. Például be akarok állítani valamit a beállításokban akkor megnyitom a beállításokat és várni kell vagy 5 percet mert befagy az egész. Nem hajlandó érzékelni a kattintásaimat. Mindent lassabban kezel és... nem tudok hogyan fogalmazni. Olyan kis lassúcska. Bármit megnyitok mindig gondolkodik rajta. Mindig várni kell. Linuxnál az egyetlen dolog amire picit várni kell az az indulása.
#36 hát vista kudarc volt sp3ig utána a 8.1 megint bukta most meg a 11 bukta szóval szerintem direkt csinálják.
12 meg megint jo lesz megint begyorsul és happy lesz mindenki utána meg jön még 1 kudarc
Alapvetően mindig ez volt a séma. Az XP egy javított ME volt, a 7 a Vita alapjaira épült, a 10 pedig a 8-ra.
Így papíron ha 12 ( vagy bármi lesz a neve ) jön akkor az jó eséllyel a 11-re épül.
#37: Vista -ból nem is létezik SP3, a 8.1 miért lenne kudarc? A 8.0 javított változata egyesek jobbnak tartják, mint a 10 -et. Egyetlen bűne hogy a csempés rendszer, amit még erőltettek is a használójára, kivágta sokaknak a biztosítékot.
És ezzel a 11 bukással sem értek egyet. Annyi, hogy szinte felesleges a létezése, mert nem sok újdonságot hozott 10 -ehz képest. Meg néhány testreszabhatóságot elvettek. Felfogható kb egy hosszabb támogatást élvező Windows 10 -nek is. De egy cseppet sem lassabb, instabilabb a 10 -nél, 2 gépen is használom a HP Probook laptop 8. gen i5, 8 GB RAM, SSD és egy asztali gép 10. gen i5, 16 GB RAM, SSD. Egyetlen olyan anomáliát nem tudok említeni, ami az operációs rendszerre lehetett volna kenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!