Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » CAD-hez laptop?

CAD-hez laptop?

Figyelt kérdés

Kollégista leszek, így csak laptop jöhet szóba. Max 400000 Ft-ot szánnék rá.

10-11. generációs processzorok közül szóba jöhet esetleg az i5-ös is vagy csak i7 inkább?

Milyen nvidia videokártyát ajánlotok megfizethető áron belül? (a videokártyákba annyira még nem tudtam beleásni magam..)

Minden infó jöhet a laptopokkal kapcsolatban

2022. júl. 14. 14:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
28%

#11 már megtettem hányszor másoljam be még neked?

[link]

4 GB GPU with 106 GB/s Bandwidth and DirectX 11 compliant

2022. júl. 14. 15:53
 12/14 anonim ***** válasza:
Na jó utoljára: Akkor értelmezd is: A VRAM-ot írják le és a sávszélt, bár tudom nehéz nézd emg balra a minimum oszlopot is, és segítek, a CPU-ba integrált GPU a rendszermemóriát használja, nézzük csak beállít egy fix max 4GB értéket, még akkor is marad neki 12GB ram szabad használatra...
2022. júl. 14. 15:57
 13/14 anonim ***** válasza:
28%
#13 akkor fölösleges vitatkoznunk, linkelj neki valami krumplit és probléma megoldva.
2022. júl. 14. 15:58
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

"nézzük csak beállít egy fix max 4GB értéket, még akkor is marad neki 12GB ram szabad használatra..."

Ez messze nem oldja meg a problémát, mivel az átlagos Iris Xe ( 64 és 80EU-s) renderterljesítménye töredéke egy Quadro-énak vagy épp az RTX A sorozat kártyáinak. 3D rendernél nem csak tárolni kell a képpontokat, hanem számolni is. A megosztott RAM sávszélessége is jóval kisebb, mint a kártyákon lévő GDDR5/5X/6 sávszélessége. Dual-channel DDR4 esetében jó ha laptopban meglesz az 50GB/sec ami fele a kritériumnak.

2022. júl. 14. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!