Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen laptopot vegyek aminek...

Milyen laptopot vegyek aminek sokáig bírja az akksija, de nem baj ha gyenge?

Figyelt kérdés

Két szempont van:

-Bírja ki legalább 4 de inkább 8 óráig, úgy hogy használom

-MS Teams-től ne fagyjon le.

Egyetemhez és tanuláshoz kell. Nem kell semmi játék meg spéci videókártya, csak hosszú üzemidő és internetezés, dokumentumok szerkesztésének lehetősége.

Anno próbálkoztam úgy, hogy linuxot parancssoros üzemmódban indítottam el, és letöltöttem ilyen command line böngészőt, hogy hátha akkor spórolok az árammal... Hát nem, a jelenlegi laptopom így is úgyis zabálja az elektromosságot, gondolom mert a processzor órajelet nem igen lehet lejjebb venni egy bizonyos szint után.

Valami ARM processzoros történeten is gondolkoztam, raspberry pi meg ilyesmi, de azt olvasom azokból épp hiány van.

Legjobb lenne 20-40k-t költeni max erre.

Okostelefont nem szeretnék erre használni, mert szabadidőmben szeretnék egy-két olyan programot is használni ami csak windowson/linuxon működik. Anno próbálkoztam azzal is, hogy Ubuntu touch + okostelefon + billentyűzet, egér... De sajnos nagyon limitált ez az Ubuntu Touch, nekem legalább annyira limitáltnak érződik, mint az android. No meg túl pici a képernyője.

2022. júl. 13. 01:00
 1/10 anonim ***** válasza:
90%

Hát 20-40 között nem nagyon fogsz laptopot találni

Esetleg azt tudom javasolni, olyat keress, aminek ki lehet szedni az akksiját, veszel hozzá még egyet, és úgy viszed magaddal, hogy mindkettő fel van töltve

Az én laptopom egyébként ebben a tanévben simán bírta a 2*2 egyetemi órát (programozó szakon – ment a teams + a vs code végig, na meg 500 weblap megnyitva 3 tálca, meg néha a dc is, ha elfelejtettem kikapcsolni) egy akksival, aztán így is 20-30%-on vittem haza, de vadiúj gamer laptop, és határozottan nem 20-40k kategóriában mozog (Lenovo Legion 5)

Vagy a mostani laptop mellé egy tabletet szerezz be, azok talán kicsit jobb árban vannak, és akkor tudsz vinni 1 laptopot meg 1 tabletet magaddal, utóbbi úgyse foglal sok helyet

2022. júl. 13. 03:04
 2/10 anonim ***** válasza:
92%

Ami sokat számít, hogy HDD helyett SSD legyen benne. A vinyó zabálja az áramot folyamatosan. Nem mellesleg jól fel is gyorsul tőle a gép, mert általában ez szokott a leggyengébb láncszem lenni.

És én is azt mondom, hogy két akkut kell venni, + nem hagyni, hogy csontra lemerüljön, mert az rontja az élettartamát és kapacitását. Ha nem elég, akkor vegyél hármat, és ha elérte a 20%-ot, akkor cserélj.

Ami még fontos, hogy pucold ki a gépet időnként, lehet, hogy a ventilátor pörög ezerrel, mert túlmelegszik a gép, mert a porcicáktól nem tudja leadni a hőt. Szóval géptakarítás, újrapasztázás. Ez eleve olyan karbantartás, amit időnként rendszeresen meg kellene tenni.

2022. júl. 13. 05:06
 3/10 anonim ***** válasza:
71%
használt laptopoknál nézelődj ott szokott lenni ennyiért
2022. júl. 13. 06:52
 4/10 anonim ***** válasza:
83%
Ma már nem gyártanak olyan aksit, ami 4 órát kibír úgy, hogy használod is. 20-40K-ért eleve csak valami ősrégi használt gépet kapsz, annak meg már főleg nem bírja ennyi ideig az aksija.
2022. júl. 13. 08:02
 5/10 anonim ***** válasza:
79%

"Legjobb lenne 20-40k-t költeni max erre."

Viccelsz? Ennyiért lassan kenyeret sem kapsz.

2022. júl. 13. 08:03
 6/10 anonim ***** válasza:
9%
#5 kenyeret? mióta kerül 20 ezerbe 1 kenyér?
2022. júl. 13. 08:06
 7/10 anonim ***** válasza:
90%
Nyilván költői túlzás volt, amivel azt próbáltam érzékeltetni, hogy mennyire semmit nem ér manapság főleg a tech piacon 20-40 ezer Ft. Azt hittem magyarázat nélkül is le fog esni, de hát tévedtem...
2022. júl. 13. 08:13
 8/10 A kérdező kommentje:

Jogos, lehet inkább 60 000Ft lesz belőle ahogy nézem az árakat, bár használtan találtam egész jónak tűnő Chromebookokat, tegnap olvastam, hogy azok pont erre vannak kitalálva, amire én használnám őket. Annyi különbséggel hogy az OS-t kicserélném Ubuntura.

Jelenlegi laptopomhoz 2 akksi van, de így is kevés, nem tudom, hogy mi van ezekkel.

A vinyós tipp az hasznos viszont! jelenlegi laptopomban ssd van, és hozzá van egy külső vinyóm, szóval talán mégiscsak ebbe a laptopba kéne inkább befektetni még több pénzt. Csak tudnám mitől csökkent így az ÚJ akkumulátor üzemideje pár hét alatt.

2022. júl. 13. 17:51
 9/10 anonim ***** válasza:
#8 nézz fel jofogasra, hardveraprora, vetera stb ott egesz jo laptopok vannak olcsón.
2022. júl. 13. 19:30
 10/10 anonim ***** válasza:

A meleget nem szeretik az aksik se, ahogy a nullára lemerítést és 100-ra töltést sem. Telefonnál is az ideális, ha 20%-ig meríted le a telefonod, és 80%-ig töltöd fel.

További tipp, bár ez minimális áramfogyasztásról szól, inkább hatékonyságot növeli, hogy a nem használt automatikusan induló dolgokat tiltsd le. Tehát ha pl. nem használsz a laptopról nyomtatót, akkor a nyomtatóvezérlőt stb. kapcsold ki. Sok kicsi sokra megy, és néha nem is olyan kicsik.

2022. júl. 14. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!