Szerintetek csak hoax az a régi hír, miszerint a nyomtatók sárgpöttyökkel jelölik meg a papírokat, hogy így lehessen kideríteni ki, mikor, hol nyomtatta az adott oldalt?
Kb. 2008-as hír és azóta sincs nagyon tele vele a net. Volt régebben egy hvg-s cikk róla, de azt is eltűntették.
Régebben is érdekesnek találtam a dolgot, mert pl az általam használt olcsó hp, tintasugaras nyomtató simán nyomtatott színes patron nélkül, így kapásból megcáfoltam, hogy minden nyomtató csinálna ilyet. Plusz nem hiszem, hogy a nyomtató driverekben ne találtak volna erre utaló nyomokat biztonsági szakemberek (vagy ha igen, akkor valaki már rég megszellőztethette volna).
Nem lehet, hogy csak a papírpénz otthoni nyomtatását megakadályozó sárgapöttyöktől ihletődött meg valaki és találta ki ezt? Vagy ez a pénzjelölő technika mióta létezik?
#11 "előbányászhatja a nem igazán pontos, de viszonylag pontos helyadatokat"
Éspedig honnan? A nyomtató csak akkor kap IP-címet, ha hálózati nyomtató. Egy közönséges, USB-n csatlakozó eszköz csak úgy tudna hozzájutni, ha a driver lekommunikálja felé. Ha ez így meg is történne, valószínűleg már kiderült volna. És ez akkor még csak a helyi IP, akkor a drivernek ki kéne tekintenie a hálózatra, hogy a geolokációt el tudja végezni. Egy ilyen manővert pedig egy valamire való tűzfal jelezni fog.
"Mondjuk, ha az okos tévék hazatelefonálhatnak, akkor ez sem annyira meredek ötlet."
Csakhogy két nagyon különböző eszközről beszélünk.
"Nem mintha érdemben kellene reagálni a gps-s kommentre"
Akkor minek indítottál vitát, ha nem akarsz érdemben reagálni?
Persze, tudom, azért, mert te már eldöntötted magadban, hogy mi lesz a "helyes" válasz. Csak abban reménykedtél, hogy egyöntetűen, birkákként mögéd állunk ebben.
13: "Persze, tudom, azért, mert te már eldöntötted magadban, hogy mi lesz a "helyes" válasz. Csak abban reménykedtél, hogy egyöntetűen, birkákként mögéd állunk ebben."
Hülye vagy-e?
Az egész kommented lényege, hogy azt bizonyítod, hogy nem lehetséges a dolog. A kérdésem pedig eleve az, hogy hoax-e ez az egész, mert a kifejtésemben is leírtam miért, tehát szerintem sem éppen valószínű a dolog.
Nem tudom, agyilag tudod-e még követni. Hány éves vagy, nyolc? Vagy még ezzel is sokat mondtam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!