Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik laptop éri meg jobban?

Melyik laptop éri meg jobban?

Figyelt kérdés

Idén egyetemre megyek, gazdasági szakra, tehát nincs szükségem olyan hihetetlenül nagy tudású gépre, de hosszútávban gobdolkodom, így nem szeretnék olcsón olyan gépet venni, amit megbánok hogy nem költöttem rá egy kicsit többet. 200K körül nézelődtem és találtam is 2 gépet amiben más a proci illetve más a RAM. Az egyik egy újabb típus Ryzen 7 5700U Zen2 de csak 8GB RAM-mal, a másik Ryzen 5 5500 16GB RAM-mal. Nem tudom melyik legyen:(. Játszani nem igazán szoktam, maximum Simsezek meg ilyen kis lightos játékokkal játszok, inább böngészni szoktam meg ugye Office programokat használok.

Itt vannak a gépek:

[link]

[link]

Előre is köszi a válaszokat!:)

2022. jún. 2. 13:50
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Na ezzel a kettővel most jól megfogtál.

Azt mondanám, nézd meg, mennyibe kerül +8 giga ram, és ha úgy nem drágább sokkal, akkor az ideapad5 a ryzen7-tel erősebb.

De amire neked kell, az olcsóbb tökéletes.

Egyetemre hosszú távon mindenképp érdemes 8 gigánál több RAM, ki tudja, milyen nagy programot kell majd használnod. 8 Gigát már a Chrome is meg tud enni :D

Amúgy ha a RAM-ot is hozzátesszük - 16 gigára, már nem biztos hogy kihozza árban az erősebb proci az értéket, jobban megéri a ryzen 5-ös, főleg hogy még játékra is erős az, ennél erősebb procira nem valószínű hogy szükséged lesz :)

Szóval a 16 gigás ideapad 3 jó lesz :)

2022. jún. 2. 14:14
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
A piros.
2022. jún. 2. 15:13
 3/6 anonim ***** válasza:
Meg sem várod vásárlás előtt az oktatók javaslatát? Vagy a felsőbb tagozatosok tapasztalatát véleményét ezügyben?
2022. jún. 2. 15:27
 4/6 A kérdező kommentje:

Az elsőnek köszönöm!:)

#3 igazából azért nem várom meg mert az összes ismerősöm egyetemista, sokan vannak ugyanazon a szakon amire én is menni fogok és beszéltem már velük ezügyben és nem hinném hogy bármelyik fent említett gépen kifogna az amit ott csinálni kell. De ha van valakinek hasonló árkategóriában jobb "ajánlása" azt szívesen meghallgatom:) csak leginkább a ryzen felé hajlok, bár inteles gépekre is kíváncsi vagyok csak a proci az normális legyen, ne valami pentium meg ilyenekxd

2022. jún. 2. 16:01
 5/6 anonim ***** válasza:

A te elvárásodnak egyetemre egy ASUS 15,6'' FHD VivoBook S15 169.900.-Ft-ért bőven jó lenne.

[link]

2022. jún. 2. 19:30
 6/6 anonim ***** válasza:

16GB memória szerintem jobban számít mint a proci. Az én laptopomban is 5500U van és bőven elég :)

Ha gyakran fogod hurcolni magaddal akkor meg az akku idő a lényeg.

2022. jún. 3. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!