Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » M1-es MacBook Air vagy vele...

Mh.. kérdése:

M1-es MacBook Air vagy vele egy árkategóriában lévő más laptoppal járok jobban szerintetek?

Figyelt kérdés

Lassan irány az egyetem, egy megbízható laptopot szeretnék venni.

Azért gondoltam a MacBookra mivel kompatibilisabb lenne az iPhoneommal és az akksija is jobb mint az ilyen “gameresebb” laptopoké, viszont pár éve mindenki azt hajtogatta mekkora egy pénzkidobás egy Macbook és hogy egy Windowsos géppel sokkal jobban jár az ember.

Böngészésre, Liteos gamingre (Minecraft, Lol), sulis dolgokra meg kisebb videó-fotó szerkesztésekre használnám.

Válaszokat, véleményeket előre is köszi.

2021. nov. 17. 08:09
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Gondolkodtam rajta, hogy merjek-e bármilyen véleményt írni, vagy csak menjek a pattogatott kukoricáért és fotelből nézzem majd a kezdődő flame war-t! :)

Na de végül csak lehajolok a szappanért:

Az M1-es MacBook JÓ. Alapvetően tökéletesen megfelelne arra amire használnád. Ez tény, épp úgy, ahogy az is, hogy ebben az árkategóriában gyakorlatilag olyan pc-t kapsz, ami szintén jócskán többre is elegendő mint a célod. És itt nem "gémer" laptopra gondoltam (mert feltételezem nem az a lényeg, hogy úgy világítson mint egy kamion és egy karácsonyfa közös gyermeke), hanem AKÁR újonnan vett üzleti szériás laptopra. Vannak köztük olyanok is amik pl 2 akkuval vannak szerelve és az üzemidejük normál használat mellett duplája mint egy hagyományos laptopnak.

Tehát mindkét megoldás jó. A kérdés inkább az, hogy NEKED melyik rendszer jön be jobban? OSX vagy Windows (esetleg linux, mert amúgy erre ez is elég lehet. én pl a mérnökinformatika szakot azzal nyomtam végig. szakdolgozatot úgyis tex-ben írod gondolom - legalábbis sok helyen elvárás, ahol nem ott pedig annak kellene lennie, mert kjó :) - tehát még az office sem okozna gondot.)

OSX-Windows esetében pedig minden elérhető mindkét rendszerre amire csak szükséged lehet (kivétel ha valami speckó CAD program kell a sulihoz ami csak windows-on fut el).

Tehát SZERINTEM (és most kapom majd a savazást, de nem érdekel) mindkét választás jó lehet.

Ha nekem kellene döntenem (Én pl a windows-t nagyon nem csípem, nem jött be) akkor vagy üzleti laptopot vennék, pl DELL latitude és linuxot tennék rá, vagy az m1-es macbook, mert az osx-en sok dolog hasonlóan működik mint a linuxon, viszont van rá natív ms office pl, és ahogy említetted, teljesen kompatibilis lenne az iphone-al, tehát bele illene az "ökoszisztémába" és ez az egyik "fícsöre" az apple-nek, hogy a saját eszközei egymással jó összhangban vannak. Az más kérdés, hogy mással viszont nem, tehát ha egyszer váltani akarsz majd róla, akkor nehéz lesz mert "beleragadsz". (Icloud, stb.. tehát macerás mindent költöztetni, szóval nehét "megszabadulni" tőle.)

2021. nov. 17. 08:27
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

tökéletes választás..

Nem a laptop márkája határozza meg hogy mennyire leszel okos megy ügyes, de egy biztos a laptopod okosabb lesz mint te.. :)

Amennyiben ezt szeretnéd venni, tedd azt, semmi akadályát nem látom, azt nem írom le hogy neked ezt KELL venni, mert ez így egy butaság lenne, de boldoggá tesz, tehát legyen ez. :)

2021. nov. 17. 08:31
 3/7 anonim ***** válasza:
40%

Nekem pont ilyen laptopom van. 370 ezer körüli áron vettem. Életem egyik legjobb döntése volt. Gyors, csendes, könnyű, nagyon sokáig bírja az akksi és még ráadásul szép is. Volt 160 ezres Asus, illetve 280 ezres Dell előtte. Ég és föld a különbség és nem a fröccsöntött Tesco-s szarok javára. Windows-os laptopból is lehet jót kapni, de annak az ára is hasonló vagy nem 1 kiló, hanem 4.

Nem kell vele foglalkozni ki szól be a gép miatt. Biztos lesznek jópáran. Nagyrészük még életében nem használt Apple gépet, csak divatból szidja.

2021. nov. 17. 09:14
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Kb egy éve majdnem azt vettem. A a CAD programok miatt vettem win-es gépet. (+a képátló miatt)

Ennek az ára szintúgy ott van, mint a MacBook-é.

Mivel sulihoz kell, nem mindegy a hordozhatóság, az üzemidő sem mindegy, így a helyedben én a Mac-et választanám.

2021. nov. 17. 09:27
 5/7 anonim ***** válasza:
Én nem használtam sosem MAC-et, de láttam róluk teszt videót és tetszenek. Nekem "gamer" gépem van, üzletit akartam, de ezekkel a specifikációkkal jobb árban találtam gamer laptopot, úgy, hogy a videókártya egyáltalán nem számított. 3,5 kiló, 17,3 Inch-es képernyő, tehát elég nehezen hordozható(kicsit szomorú vagyok, mert munkára vettem). Ha a hordozhatoság számít, akkor MAC. CAD programok nem futnak rajta. Amúgy mire használnád?
2021. nov. 17. 10:03
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ne Gamer laptopot keress, mert jóval erősebbek, de lehúzzák az akkut az erős CPU és grafikus chip.

Meg kell találni a közép utat, erős de kis fogyasztású (lehetőleg cserélhető) akkuval szerelt.

2021. nov. 17. 10:28
 7/7 anonim ***** válasza:

én macbook air m1-et választottam, 300ért hozzájutottam 4 hónapos géphez. Ennyiért konkrétan nem volt jobbvétel, ilyen kijelzővel, összeszerelési minőséggel.

Van 1-2 dolog, ami windowsosban jobban tetszett, de alapvetően tökéletes az osx számomra.

2021. nov. 20. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!