Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A gépházas számító gépet...

A gépházas számító gépet szeretitek jobban vagy a laptopot?

Figyelt kérdés
Én laptop párti vagyok.

2022. ápr. 20. 06:32
 1/10 Noren1989 ***** válasza:
100%

Attól függ, h mire. Nekem kb vilàgéletemben laptopom volt, az àllandó hurcigàlàs miatt.

Ennek ellenére munkàra jóval praktikusabb egy pc...màrh az én munkàmra.

2022. ápr. 20. 06:39
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Milyen célra?
2022. ápr. 20. 06:53
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Az asztali gèpet. Egyrészt az egér kényelmesebb nekem, mint az érintőfelület, másrészt nagy a kezem, laptop billentyűzetén nem fér el kényelmesen. (10 ujjal gépelek.) Ha meg ezeket mind külön csatlakoztatom, akkor már el is vesztettem a hordozhatóság minden előnyét.
2022. ápr. 20. 07:06
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Gép,bár nekem nem kell magammal hordani. Javíthatóbb,fejleszthetőbb,olcsóbb.
2022. ápr. 20. 07:18
 5/10 anonim ***** válasza:
40%
Laptop. Saját célra 2005 óta csak laptopot használok. Aki nem játszik új A kategóriás játékokkal, illetve nem végez grafikai munkát, annak felesleges az asztali gép. Laptop arányaiban kicsit drágább, de valamilyen laptopra asztali gép mellett is szükség lenne. Munkahelyen is jobb, hogy bármikor viszem a gépet, távolról belépni macerásabb. Hátránya ez említett ár, illetve relatív kisebb, de a legtöbb ember számára bőven elegendő teljesítményen kívül nincs, hiszen monitorra, illetve dokkolóra kötve asztalon is ugyanúgy használható.
2022. ápr. 20. 08:00
 6/10 anonim ***** válasza:
73%
Almát a körtével nem lehet összehasonlítani. Ha most készülsz gépet venni, mérd fel mindkettő előnyeit és hátrányait. Ne abból indulj ki, hogy más milyet használ.
2022. ápr. 20. 08:17
 7/10 anonim ***** válasza:
81%
Asztali, mert a teljesítménye sokkal jobb a laptophoz képest. Egy azonos korú alkatrészekből álló asztali gép közel 6x annyi teljesítményt ad le, mint egy laptop. Van céges laptopom, hogy tudjak bárhol dolgozni (a cég biztosítja), de a munkához használt szoftverek is lomhák rajta, pedig amúgy nem rossz gép, m.2 SSD van benne, de a proci egyszerűen gyenge, mert a fogyasztás nem mehet az egekbe az asztali géppel ellentétben.
2022. ápr. 20. 09:24
 8/10 anonim ***** válasza:
81%

Asztali.

Az okok:

- Könnyebben bővíthető. Oké, bizonyos mértékig a notebookok is, de azok eléggé korlátozottan. Egy asztali gépbe ha akarok tenni még két háttértárat, egy optikai meghajtót, meg egy vadiúj dedikált grafikus kártyát, megtehetem. Egy notebooknál legfeljebb csak cserélhetem az egyes részegységeket, és azok közül sem mindet.

- Könnyebben javítható.

- Ár/teljesítmény-arányban jobbak. Kb. kétszeresébe kerül ugyanaz a teljesítmény hordozható kivitelben.

- Több csatlakozó van rajta.

Cserébe persze a hordozhatósága nullához konvergál, de nincs is mindenkinek szükség a hordozhatóságra.

És #5-re reagálva: nem, nem játszok a legújabb erőforrászabáló játékokkal, mégis előnyösebbnek tartom. Nem hiszem, hogy más nevében pedig tudnál nyilatkozni.

2022. ápr. 20. 09:53
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Meloba laptopok vannak, kinszenvedes.

Monitor kicsi, billentyuzetet sosem fogom megszokni, trackpadot meg vegkepp nem.

A laptop egyetlen elonye hogy hordozhato.

Nekem meg ez nem szamit, ugyhogy asztali mindenkepp otthonra.

Ugy hogy en sem jatszok legujabb AAA jatekokkal.

Ha meg mindenkepp dokkolo, nagy monitor meg periferia kell melle, akkor minek szenvedjek egyaltalan vele?

Ar/ertek aranyrol meg ne is beszeljunk.

2022. ápr. 20. 10:03
 10/10 anonim ***** válasza:
45%

8:

Ha épp az íróaaztalodon használod, akkor ugyanúgy használhat több háttértárat, de a felhő alapú dolgok miatt ennek a jelentősége csökkent, pl. nekem anno volt egy rakás filmem, zeném gépen, ma már minek. Ugyanez igaz a csatlakozókra is.

9:

Soha nem dolgoztam olyan munkahelyen, ahol laptophoz nem adtak külső monitorokat, billentyűzetet és egeret, ha laptoppal ment a munka.

Rossz irányból közelíted meg, mert dokkolóval, külső monitorral asztalon vagyok ugyanott, mint ha asztali gép lenne, de ugynaazt a gépet használom máshol is. A laptop egyébként is kellene, akkor meg minek asztalra még egy külön gép, ha nem kell extra teljesítmény.

2022. ápr. 20. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!