Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » M2 SSD szerelése olyan alaplap...

M2 SSD szerelése olyan alaplapba amibe nem lehet. Evvel megoldható?

Figyelt kérdés
Sziasztok láttam ilyen bővítő kártyákat. Pl: [link] Az én alaplapomom (Asus a88x-plus) A vidikari alatt van még egy pcie express port. Működne? Rendszernek kéne.

#Asus #Bovitokartya
2022. máj. 22. 23:17
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem lehet.

Vegyél 2,5" ssd-t.

2022. máj. 22. 23:35
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
Tárolóként szerintem gond nélkül működne, de bootolni nem fogsz tudni róla.
2022. máj. 22. 23:59
 3/9 Shaddark ***** válasza:
100%

Elméletileg a PCIEx16 slotban használhatod, és bootolni is tudsz róla ha a biosban beállítod a PCIE portról való bootolás lehetőségét.

Én mondjuk inkább használnék sima ssd-t ami probléma mentesebb mint átalakítóval kínlódjak.

A támogatott eszközök listáját nézd át.

[link]

Az M.2 22110 -el nem működik együtt.

2022. máj. 23. 08:22
 4/9 anonim ***** válasza:
Azt is célszerű figyelembe venni, hogy mennyi időt adsz reálisan a mostani alaplapodnak, mert ha amúgy is régi és 1-2 éven belül cserélnéd, akkor nem lenne jobb, ha ezt a pénzt inkább abba tolnád bele?
2022. máj. 23. 11:39
 5/9 A kérdező kommentje:
Igazából nem cserélném még egy jó ideig szóval ha lehetne akkor megpróbálnék egy bootolhato ssd-t csinálni így vele. Ha lehet
2022. máj. 23. 23:23
 6/9 anonim ***** válasza:

Sata M.2 SSD-hez: [link] ez működni fog.

(tehát NEM nvme M.2 höz)

2022. máj. 24. 01:56
 7/9 A kérdező kommentje:
Értem. De ez lesz olyan gyors mintha pcie portba lenne?
2022. máj. 25. 18:02
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem, nem lesz.

Közben megnéztem az Alaplap manualját és jogos a fenti lepontozás, ennél a lapnál már választható boot opcióként a PCIe eszköz, így egy átalakítóval tudsz m2-ről is bootolni.

A második hosszú PCIe x16 sín viszont fizikailag csak 2.0 x4 így a max elméleti sávszél az 2GB/sec,ha hosszabb távon tervezel a lapoddal akkor az olcsóbb nvme SSD-k teljesen jók.

Kétség kívül gyorsabbak, mint a SATA SSD-k, de te profitálnál ebből? Alap felhasználásnál és játékoknál kb mindegy, viszont az átalakító+m2 áráért már nagyobb satát kapsz.

2022. máj. 25. 18:44
 9/9 anonim ***** válasza:
Egy 2013-as FM2 lapban az nvme se lenne észrevehetően gyorsabb.
2022. máj. 25. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!