Melyik a joöbb, gyorsabb SSD? NVMe SSD vagy M2 SSD? (bővebben lent).
Laptopvásárlás előtt állok és úgy tudom az SSD-k közül az M2 a jobb.
Megrémíszt, hogy amit kinéztem laptopot, abban NVMe SSD van, akkor ez nem M2-es? brrrrrr.....ez miatt még nem merem megvenni!
Ti mit gondoltok? Van ez olyan jó, mint az M2?
M.2 az csak a csatlakozó típusa ez így önmagába nem jelent semmit, a sebessége lehet sima SATA sebesség is.
NVME szinte mindig PCI express bust használ tehát ez már jóval gyorsabb sebességekre képes. Viszont fontos tudni hogy az alaplap mit támogat és milyen sebességek mellett, illetve természetesen fontos hogy az SSD milyen szabványt használ és milyen sebességek mellett.
#2 Ez így nem igaz, NVME szinte mindig gyorsabb lesz a PCIe bus miatt.
#3 Nagy általánosítás mellett igaz.
#4 lehet hogy létezik de nem szokták használni mert nincs hozzá csatlakozó. Sata standard túl lassú, m.2-es porthoz kéne akkor valami adapter kábel de akkor ennyi erővel egy olyan formátumú ssdt is vehetsz, vagy pedig PCIe adaptert veszel és be tudod dugni az egyik slotba, de megint csak akkor miért nem ilyen SSDt vennél alapból.
Nem értem a lepontozást de oké
#6 a kérdező nem szervert épít, egy átlagos PC ben nem használnak 2.5” es NVME SSDt
"#4 lehet hogy létezik de nem szokták használni mert nincs hozzá csatlakozó" - erre írtam. Nem a kérdezőnek szólt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!