Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik a joöbb, gyorsabb SSD?...

Melyik a joöbb, gyorsabb SSD? NVMe SSD vagy M2 SSD? (bővebben lent).

Figyelt kérdés

Laptopvásárlás előtt állok és úgy tudom az SSD-k közül az M2 a jobb.

Megrémíszt, hogy amit kinéztem laptopot, abban NVMe SSD van, akkor ez nem M2-es? brrrrrr.....ez miatt még nem merem megvenni!

Ti mit gondoltok? Van ez olyan jó, mint az M2?

2022. márc. 13. 22:00
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Azért maradjunk a realitásoknál. A kérdező nem szerverfarmot akar kiépítenni 1000000 dollár értékben hanem otthon a kis gépébe a gta5 alá keres egy ssd-t amit a sarki számtech boltban akar készletről megvenni. Ekkor a sata az 2,5"; az NVME pedig M2.

Minden mást el kell felejteni. Tudom bármit bármilyen portra rá lehet tervezni, bármilyen méretben és tankönyvekben biztos említik a nagy PCIe kártyás ssd-ket is, de ezeket jobb gyorsan elfelejteni, nem az ócska/használtcikk piacon vagyunk.

2022. márc. 14. 12:28
 12/21 A kérdező kommentje:

11-es válaszolonak.

idézet: "..otthon a kis gépébe a gta5 alá keres egy ssd-t.."

Nem, nem!!!!

Laptopot akarok venni! A laptopban levő SSD-ben keresek olyat, ami a legjobb! Nehogy lukra fussak! Úgy hallottam, az M2-es a legjobb a laptopokban. Nem így van?

2022. márc. 14. 22:52
 13/21 anonim ***** válasza:

Kérdező a kis géped alatt azt értette hogy rendes gép, nem pedig szerver.

Ahelyett hogy hallasz dolgokat inkább nézz utánna hogy mit tud az az alaplap, mert M.2 továbbra is csak egy csatlakozó amibe NVME SSD is bele megy, viszont nem mindegyik M.2 csatlakozó tud PCIe bust kezelni magyarul lenne egy drága papírnehezéked.

2022. márc. 14. 23:20
 14/21 Haburc ***** válasza:
Egyszerűbben fogalmazva, olyan SSD legyen a laptopba, amely M.2 PCI express-es, és támogatja az NVME szabványt. Egyszerűbben a leírásban így szerepel: M.2 NVME SSD. Ha ennyire számít a gyorsaság, ilyet vegyél! Persze a többi hardverelem se elhanyagolandó.
2022. márc. 15. 08:30
 15/21 anonim ***** válasza:
Manapság a laptopok 99%-ában NVMe SSD van, ami fizikailag M.2, ami egy 2,2 cm széles, 3-8 cm hosszú áramköri lap. Igazából ilyenből is van gyors, gyorsabb, meg még gyorsabb, de ez nem érdekes, amíg pl. nem másolsz, vagy töltesz be több száz MB-nyi anyagot. A régebbi SATA is előfordul M.2 formában is, de inkább csak ha külön akarsz venni.
2022. márc. 15. 08:32
 16/21 Haburc ***** válasza:
14-es vagyok. Arra tényleg vigyázz, hogy ilyet válassz, mert van M.2-es SATA-s SSD is, ami lassabb. Lényeg: M.2 NVME SSD.
2022. márc. 15. 08:33
 17/21 Haburc ***** válasza:
Bocsánat 14 helyett 15-öst akartam írni
2022. márc. 15. 08:34
 18/21 Haburc ***** válasza:
Most tényleg belezavarodtam, mert közben írtak hozzászólást. Mindegy. Elnézést kérek a 15-östől. Előbb jól írtam mégis, csak gépeltem miközben megjelent a hozzászólása. Lényeg, hogy segítő szándékkal írtam a kérdező felé.
2022. márc. 15. 08:40
 19/21 anonim ***** válasza:
A hozzászólásomtól függetlenül is 14-es voltál ;) Nem beszélve arról, hogy mivel ott van a neved, felesleges volt emlegetni.
2022. márc. 15. 08:43
 20/21 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a választ!

Akkor a lényeg, a laptopban: Lényeg: M.2 NVME SSD legyen.

Még egyhez ragaszkodom, olyat akarok választani, amiben 11.generácios intel proci van.

Vagy i5-öst vagy i7-est.

2022. márc. 15. 08:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!