Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a fene lehet az zsír új...

Mi a fene lehet az zsír új gépemmel?

Figyelt kérdés

b550 alaplap, 5700x 16gb ram.

Pcx-től rendeltem, összerakással, bios frissítéssel.

Kibontottam, feltelepítettem a win11-et, gond nélkül ment, majd mikor a frissitések is telepüktek újra kellett indítani a gép. Itt kezdődtek a bajok.

Ugyan is a gép indítás után csak fullon pörgette a ventilátorok, kép nem volt.

A hibakód olvasó 01-et mutatott ami ez:

Power on. Reset type detection (soft/hard)

Csak úgy tudtam kikapcsolni hogy lenyomtam a tápot, visszakapcsoltam, gond nélkül indult, utána tettem pár próbát megint csak gond nélkül ment.

Viszont később ismét előjött a hiba és a 01 kód mellett most már valamikor a 02 is bejött. Annál is ugyan az a jelenlés, maxon megy a venit kép nincs.

A 02 kódra ezt írja a füzet:

AP initialization before microcode loading

Sőt még olyan is volt hogy a billentyűzet is elszállt csak akkor lett jó ha kihúztam és vissza.

Ez most még is a mi a fene? Hibás az egész gép? Holnap azonnal szólni fogok nekik hogy valami gond van.

Valami ötlet hogy pontosan mi a szar is lehet?

2022. máj. 17. 21:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Tipikus Asus hibakód ami random előjött sokaknál ( leginkább Asuson és a legdrágább Crosshaireken is ) és igazából eddig senkinek nincs meg a tuti megoldás ahogy látom. Volt akinek táp miatt, volt akinek riser miatt,volt akinek XMP/DOCP miatt, volt akinek DP kábel miatt jött elő.. Ez nettó szívás.
2022. máj. 17. 21:44
 2/11 A kérdező kommentje:

Akkor most a lap a hibás?

El nem hiszem hogy egy 85 ezres lapnál ilyen hiba van, és nem javítják ki.

1 napos sincs a gép ha nem lehet vele semmit csinálni akkor visszaküldöm a francba az egészet.

2022. máj. 17. 21:58
 3/11 anonim ***** válasza:

Hívd őket, küldd vissza azt majd kitotózzák mi a gond.

"El nem hiszem hogy egy 85 ezres lapnál ilyen hiba van"

Hajajj, hát becsúszik még a 165 000-res Crosshair Heronál is. Nem tudom mit matekozott el az Asus, az én X570-emnél szerencsére nem volt még ilyen.

2022. máj. 17. 22:18
 4/11 A kérdező kommentje:

Holnap reggel hívom őket. Ha tényleg ennyire nagy a gond és ilyen hibák vannak a felső kategóriában akkor visszakérem a teljes gép árát ha nem adnak érdemi megoldást.

Ilyen pechet eddig egy 40 ezres inteles gigabyteal szívtam eddig, szintén boot probélmákkal, gondoltam majd az asus és az amd jobb lesz, erre ugyan ott vagyok...

2022. máj. 17. 22:22
 5/11 anonim ***** válasza:
46%

Nekem az Asus+AMD kombóval semmi gondom. Nem túl gyakori ez, de megesik..

Mondjuk 85 000-nek a felét sem adnám egy B550-es lapért :)

2022. máj. 17. 22:24
 6/11 A kérdező kommentje:

Nekem nem kell az x570 mert nem tuningolok. Azért vettem ezt mert megtetszett. De ugye kinek mi.

Csak legyen jó és onnan nem számít semmi. De félek hogy a garanciáztatás, esetleg pénz visszakérés nem lesz túl egyszerű.

2022. máj. 17. 22:29
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Sima ügy lesz szerintem. Megnézik, boot-hiba, nem ismeretlen. Vagy megoldják vag cserélik a lapot egy ugyanilyenre és az élet megy tovább.
2022. máj. 17. 22:36
 8/11 A kérdező kommentje:

Hát nem biztos, azt mondták rosszul van feltelepítve a windows. És próbáljam meg újból és ha nem jó akkor töltsem ki a garancia bejelentőt

Megpróbálom de szerintem semmire nem megyek.

2022. máj. 18. 12:00
 9/11 A kérdező kommentje:

Nem telepítettem újra mivel fix hogy semmi értelme nem lett volna.

De amikor kiírta a 01 vagy 02 kódot feltűnt hogy a 4 dignosztikai led közül (cpu,vga,boot,ram) mindig a ramnál áll meg és világít fehéren, pedig sárgán kellene.

Így fogtam és kivettem a ramokat majd megcseréltem őket, és azóta kb 15 újraindítás/leállítás elteltével sem jött elő a hiba. Nem kiabálom el mivel lehet a következőnél megint előjön, de így nem viszem vissza mivel ott ha meg próbálják 1-2x akkor tuti minden jó lesz és hülyének néznek hogy nincs is semmi baja. Most hajtom majd egésznap és előbb utóbb csak elromlik vagy rosszabb lesz.

2022. máj. 18. 18:06
 10/11 anonim ***** válasza:
Lehet ennyivel megoldódott, ahogy írtam voltak már ennél banálisabb sikeres megoldások is.
2022. máj. 18. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!