Van egy 9 éves pc-m és szegényke eléggé lassúcska már. Érdemes lenne venni bele még valamit/mást, v vágjam ki az ablakon az egészet? Anno minden zsír újan került bele
ami van benne:
-Processzor Intel(R) Core(TM) i3-2100 CPU @ 3.10GHz, 3100 Mhz, 2 mag, 4 logikai processzor
-RAM: Kingsmax DDR3-1333 4,00 GB
-Videókártya: NVIDIA GeForce GT 440
-vinyó: Samsung 500GB HD502HJ 7200rpm SATA2
-alaplap: gigabyte ultra durable 2
-táp: HKC SZ-430LPDR 430w
tap olhette meg
hiszen ma is tokeletes ez barmire, multimedias gepnek FHD ben
szoval tapot sincs mar sok ertelme cserelned
hardverapro.hu ra rakd ki aruld
15-20ezret talan kapsz erte szoval annyiert, vagy ha ugyis kidobnad engedhetsz belole
szakik menthetik, javithatjak amit lehet es ez vegulis jo kis netezos/irodai gep lenne sok evig még
oreg es gyenge persze de attol meg hasznalhato (lenne ha nem lenne valami hibaja)
nem sok ertelme lenne rammal, ssd vel cpu val szorakozni meg massal se, alaplap pontos tipusat se tudni
modernebb gepre ttud kis raforditassal valtani, 20-25 ert mar kapsz szoval...
inkabb ezzel szorakozni?
csak mert "ugyan semmi se artott a tap" az alaplapnak, a hdd nek... az uj ssd nek... es masnak is arthatott
ha netezés a felhasználás, akkor érdemes fejleszteni. 3770 nem muszáj. elég a legolcsóbb 4 magos, azaz 3330 felett bármi (bios frissítés, ha 3000 szériára váltanál!).
+4 giga ram (össz 8)
+SSD
Videokártya elad.. mindent megírtak előttem.
ha mást is csinálnál netezés-filmnézés-office-youtube funkciókon kívül, akkor add el, és vegyél újat!
segítünk itt a kiválasztásban, ha tudod mit szeretnél 😉
pontosítom az alaplapot: GIGABYTE GA-H61M-D2H-USB3
A fő profil a netezés, videónézés, office alkalmazások lennének, azt nem bánnám ha egyszerre több megnyitott dologgal tudna még értelmesen mit kezdeni. Játék nem szempont, ha elmegy rajta vmi 10-15 éves dolog az már bőven sok (szeretem a retrót:D)
tehát akkor a teendőm + ram, ssd, proci, videókari mindenképp elad v maradhat is?
olyan 40e környékéből megoldható lenne a móka?
nekem i5 3470 van. Teljesen jó mindezekre manapság. Youtubeon 4K 60fps már nem megy neki. 1080p 60 hz 2x sebességgel sima ügy.
1440p 60 fps videó minimálisan recés.
Szóval ezek a korlátok kb. Normál 30 fps youtubbal minden felbontáson elbánik. 1080p film tökéletes.
Sok megnyitott dologhoz RAM kell leginkább, meg a minél több szál a procin. Én a 4mag/4szállal elvagyok, nincs töltés. 16GB RAM van most. 8 is csak extrém esetekben volt kevés (30-50+ megnyitott lap firefoxban)
Maradhat a videokártya... eldöntheted.
Az integrált neve: HD2500, HD3000, HD4000
Attól függően, hogy melyik procit veszed:
Youtube-on tudsz nézni videókat, hogy mit tudnak játékokban, és összehasonlíthatod a mostani GT 440-nel.
Megoldható 40-ből..
240GB+ SSD 11 ezer
2x8GB használt RAM 16-18 ezer (De próbálkozhatsz először csak +4-gyel akár)
Proci 10 ezer alatt tartható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!