9 éves HP laptopot gyári W7-el vásárolt, hogyan lehet gyári beállitásra visszaállitani?
Tehát nem korábbi időpontra, mert régóta lassu. Nagyon lelassult, bármit csinálok rajta (rengeteg törlés sem segitett) nem javul. Előlről szeretnék kezdeni mindent, mintha most hoztam volna ki a boltból, gondolván csak annyi lesz rajta, amire feltétlen szükségem lesz és eltűnik a sok szenny, majd gyorsabb lesz. Az adatok már ki vannak mentve.
Ha előtelepített windows 7-tel vetted, akkor van egy "HP Recovery Manager" telepítve a gépedre.
a startmenűben megtalálod.
A google-ben meg keress rá a "HP számítógépek - HP rendszer-helyreállítás végrehajtása (Windows 7)" cikkre.
Ha nem nyitja meg egyből, akkor válaszd a tárolt változat opciót.
ott pontosan le van íírva mit kell tenned.
hypno: +1
ttps://support.hp.com/hu-hu/document/c03470971
Egyébként a merevlemez (HDD) hibátlan?
Ellenőrizd pl. a HDSentinel programmal, hátha már nem 100% a kondíciója.
Ha már sok a hibás szektor, akkor ideje lehet SSD-re váltani.
Nagyon megdobja a sebességet egy olcsó, 10ezer körüli 240GB-os is.
(ekkor mindenképpen tiszta rendszertelepítés szükséges, - vagy a HDD-ről klónozni kell a rendszer-visszaállító partíciókat az SSD-re, amiről aztán telepítheti a Windows-t)
Gyári állapotra személy szerint nem állítanám vissza, mivel akkor rengeteg frissítést töltene le, ami HDD-nél elég sokáig eltart.
Bár igaz, hogy gyári rendszernél meg a driver-ekkel nem kell bajlódni - de ha a LAN/WLAN-t egyből felismeri, akkor a többit a rendszerfrissítés már rendszerint megtalálja.
Én inkább frissítésekkel integrált telepítőt szoktam használni, - kb. másfél óra alatt letöltődik (nincs gyors netem), negyedóra alatt felmegy pendrive-ra és elvétve kell csak a LAN/WLAN driver-t telepíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!