Mi lehet a baja a zsír új SSD-nek és HDD-nek?
Ma vettem egy WD Green SSD-t, és egy WD Blue HDD-t.
A HDD bekapcsolásnál kattogni kezd, mintha rossz lenne (nagyon óvatosan bántam vele), addig a gép el se kezd boot-olni, és a boot menüt se hozza be. Aztán abbahagyja a kattogást, és akkor már beenged a boot menübe. Igen ám, de az SSD-t egyáltalán nem látja a gép! Már végig próbáltam az összes sata foglalatot, a tápkábelt is, próbáltam úgy is, hogy csak az SSD legyen bedugva, de semmi! Tiszta ideg vagyok! Ma vettem mindkettőt, és nagyon óvatosan bántam mindkettővel! Hozzá se koccant egyik se semmihez!
A HDD-t viszont látja a BIOS, a kattogás ellenére is. És holnapra már nagyon kéne a gép, hogy működjön, mert távoktatáson vagyok!
Nem lehet, hogy azért kattog, mert kevés neki a fesz? Milyen táp van a gépben meg mi a többi körítés?
Az SSD esetén mire volt állítva biosban a SATA port? IDE/SATA vagy AHCI?
A táp egy Deer DR-8500BTX, Max. 500w
A videókártya Nvidia GT 230
A processzor Intel® Core™2 Quad CPU Q8300
Még az optikai meghajtóról is lehúztam a tápot, akkor is kattog.
A BIOS meg nagyon "buta" sajnos. Alig van pár beállítás. Szerintem csak IDE lehetőség van, más nincs.
Bármelyik sata foglalatba dugom az SSD-t, mindegyiknél azt írja, hogy [Not Detected]
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!