Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megéri PC mellé Nintendo...

Trashboy kérdése:

Megéri PC mellé Nintendo switchet venni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nemrégiben vettem egy egész pöpec gamer pc-t de szemezgetek egy ideje a nintendo switchel. Az AAA+ címeket illetve azokat az indie játékokat amik elérhetők pc-re meg nintendora is PC-n játszanám ezért is teszem fel a kérdést, hogy megéri e úgy venni nintendo switchet hogy azon csak nintendos indie játékokat illetve csak arra megjelent játékokat játszanék? Mennyire jók a csak nintendora megjelent játékok? Switchnél az oled verziót néztem mert igaz otthon használnám a konzolt, de ebben már 64gb tárhely van, normális támaszték,LAN portos dokkoló meg ha az ember mégis kézben használná akkor a kijelző is szebb meg minimálisan nagyobb is. A nintendo játékok tényleg soha nincsenek leértékelve?

2022. máj. 9. 01:25
 1/10 anonim ***** válasza:
50%
A Nintendora kijövő játékok máshol. Nem jelennek meg. Ha neked ezek tetszenek akkor vedd meg bátran
2022. máj. 9. 06:30
 2/10 anonim ***** válasza:
81%
Az ilyen "megéri?" kérdésekre nincs egzakt válasz. Ha Neked megéri, fontos neked, hogy legyen, előnyös annyi pénzért a használata, akkor igen, megéri. Ha nem, akkor nem. Ha szeretnél olyan játékokkal játszani, mint: a Pokémon legújabb generációi, a Super Mario-sorozat újabb részei (Odyssey, All Stars 3D, New Super Mario Bros. U Deluxe, stb., vagy pl. Zeldázni, Mario Kartozni (és csak az ismertebb címeket mondtam), akkor persze, hogy megéri. Ha tök hidegen hagynak ezek, akkor nem éri meg. PC-n egyik sem érhető el, legfeljebb, ha brutál vasad van, akkor emulátorban talán futtathatóak... de a Switch emulátor még távolról sem tökéletes. Ráadásul az igazi Switch hordozható is, ha ez számít.
2022. máj. 9. 08:17
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A Nintendora kijövő játékok csak ott jelennek meg, kivéve ha emulálod az egész konzolt. A Switch csak Switch játékokat fog futtatni, míg egy Steam Deck például bármilyet (PC, Nintendo és egyéb régi konzolok, Xbox, Playstation stb.), és az árkülönbség köztük kb. 20-25 ezer forint ami miatt fontolóra lehet venni.
2022. máj. 9. 08:21
 4/10 Shaddark ***** válasza:
Én inkább egy vr szemüveget vásároltam pluszba a gépemhez, szerintem sokkal változatosabb és jobb alternatíva a pc játékok mellé, mint egy másik ugyanúgy és ugyanazt az élményt nyújtó konzol.
2022. máj. 9. 09:53
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

"A Nintendora kijövő játékok csak ott jelennek meg, kivéve ha emulálod az egész konzolt. A Switch csak Switch játékokat fog futtatni, míg egy Steam Deck például bármilyet (PC, Nintendo és egyéb régi konzolok, Xbox, Playstation stb.), és az árkülönbség köztük kb. 20-25 ezer forint ami miatt fontolóra lehet venni."

Pont emiatt van értelme egy Switchet venni és nem egy Steam Decket. A Switch egy külön hardver, saját játékokkal, a Steam Deck pedig egy PC, amin PC játékokat játszhatsz rosszabb minőségben, már ha egyáltalán.

2022. máj. 9. 10:26
 6/10 anonim ***** válasza:
25%

Egy ido utan megunod.

De ha van penzed, akkor felolem…

2022. máj. 9. 10:35
 7/10 anonim ***** válasza:
77%

"Mennyire jók a csak nintendora megjelent játékok?"

Indie ami csak nintendon van az nem sok, a legtöbb indie cross platform és PCn is megkapod.

A nintendo saját játékai nagyon jók (szerintem). Föbb szériákkal (Mario, Zelda, Metroid) szinte soha nem lehet mellé lőni.

De ha erős PCd van, a Yuzu emulátorral tudod ezeket játszani. Én az egész Metroid Dreadet azon vittem ki és nekem egy középalsó kategóriás gamer laptopom van.

Annyi hogy nem fog menni az online play, emiatt Smash meg hasonlók kilőve.

De folyamatosan fejlesztik az emut, egyre jobb a teljesítmény, a játékokat pedig meg lehet szerezni ingyen, ha tudod hol keresd.

2022. máj. 9. 10:46
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát. Az egyik válaszoló pont írta azt amin még gondolkodtam csak külön kérdést akartam írni neki, ami a vr headset. Egy oculus quest 2-t néztem ki amit géppel használnék. Mindig is érdekelt a vr csak az ára miatt nem vágtam bele de ez a oculus quest 2 nem vészes. Persze tudom nem egy htc vive meg egyebek de kezdésnek ez is megteszi. Viszont az árán kívül még a játékok választéka az ami miatt még mindig gondolkodom mert igaz van rá pár nagy cím,(re4,re7,half life alix,alien vr) de a többi nem tudom hogy megér e annyit. Így szerintetek ha van valakinek egy jó gépe akkor nintendo switchet vagy vr szemüveget érdemes venni?
2022. máj. 13. 06:33
 9/10 anonim ***** válasza:
ha akarsz valamit amit hurcolhatsz és tudsz rajta játszani akkor meg (bár egy jó snapdragonos telóra rámegy a ps2/wii emu is) más esetben nem
2022. máj. 13. 07:27
 10/10 Shaddark ***** válasza:
100%

Igazából van több program is pár-ezerért (R.E.A.L. VR, VorpX ), ami képes VR-ben futtatni akár a Cyberpunk 2077-et is. (Mondjuk ahhoz pont írtak VR modot is, de a többi nagy cím is megy.)

A mai játékok motorja annyira részletes, hogy a legtöbb futtatható VR-ben. Persze nem ugyanaz mintha arra írták volna, de sokan játszanak így a nagy címekkel.

És egyre több lesz.

[link]

A vásárláskor azt kell eldöntened, hogy elég-e az ülő mód, ahogyana géppel is szoktál játszani. Ha elég, akkor szerintem az Ovulus quest 2 jó választás.

Vannak amik kifejezetten csak játékra vannak, ezekhez vannak érzékelők, amik a szobában elhelyezve élethűbb játék élményt adnak. Mert mozogni is kell játék közben. Én személy szerint nem szeretem annyira ezeket, SZERINTEM macerás elhelyezni minden játék előtt ezeket. Külön VR szobát meg nem akarok berendezni, ezért én is O2-t vásároltam.

2022. máj. 14. 02:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!