Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen laptopot vegyek?

Milyen laptopot vegyek?

Figyelt kérdés
Nem játékra kell. Photoshop, videovágás (nem profi szinten), szövegszerkesztés, netezés lenne a fő profil. Fontos az ár, de nem szeretnék hulladékot, viszont nem igazán értek hozzá. Láttam olyat, amiben amd ryzon processzor van (sose hallottam róla) szóval nem a szokásos i3, i5, ez jobb/rosszabb?

2022. márc. 28. 21:20
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
Dell Vostro széria! Jó minőség, jó anyaghasználat, 3 év helyszíni garancia (ergo kijönnek, nem neked kell szervizbe vinni) és nem olyan drága, mint a Latitude, de közel ugyanolyan minőség.
2022. márc. 29. 08:13
 12/36 Shaddark ***** válasza:

Én is a Dell-t javaslom.

Magyarban általában a mysoft-nál a legolcsóbb.

Ott össze is tudod állítani a konfigot ha szeretnél módosítani. (Windows, +ram, +ssd ...)

A windows NEM éves bérlet. Megveszed és jól van.

Az Office már lehet éves és egyszeri vétel is.

- Windowst és Office-t érdemes az árukeresőn valamelyik megbízható boltból használtat vásárolni, így 70%-al olcsóbban meg tudod vásárolni. A Windows kérdéses, mert ha nem géppel együtt veszed akkor neked kell feltelepíteni. És a géppel vásárolt nem drága, lehet megéri nem külön venni.

- A Dellnél érdemes megnézni, hogy "helyszíni garancia" van-e hozzá. A legtöbb típushoz ezt adják. Ez azt jelenti, ha elromlik nem kell

futárral küldözgetni jobbra balra, telefonálgatni mikor lesz kész, vitatkozni te vagy a futár törte be a kijelzőt ... hanem kimennek és javítják ott helyben. Kényelmes és gyors. (Bár én mindig Delleket veszek így de még nem volt szükségem rá, az eddig megvásárolt ~200 gépből vagy laptopból nem romlott el egy sem g. időn belül).

2022. márc. 29. 08:32
 13/36 Shaddark ***** válasza:
100%

[link]

Itt Dell + Windows (prof nem home, az szar) + SSD (Mert az kell a Win10/11 nek)

2022. márc. 29. 08:34
 14/36 A kérdező kommentje:
nagyon köszi. azt nem értem, hogy ha eleve win 10-11 gyel nézzük akkor miért írják oda, hogy windows telepítés +2 munkanap
2022. márc. 29. 09:38
 15/36 A kérdező kommentje:
és plusz 20 ezer
2022. márc. 29. 09:39
 16/36 anonim ***** válasza:
100%
Vostro-t vegyél, ne Inspiron-t, 8GB RAM a minimum, de jobb a 16GB és Windows-ból bőven elég a Home, a Pro-ban lévő plusz dolgokat az emberek 99%-a nem használja ki.
2022. márc. 29. 09:49
 17/36 Shaddark ***** válasza:

Gondolom oda írják mindenhová, amelyiket nem windowsal árulják azokra vonatkozhat. Pl ha veszel egyet Linux rendszerrel, azon a linux van előre telepítve.

Azt le kell törölni és rátenni a Windowst.

A windowsosnál meg nem kellene ott lennie, - de ha megnézed, van 456375 féle laptopjuk, így tudják lekezelni őket. Gondolom nem vesznek fel 3 embert hogy álló nap ezeket javítgassa :)

De csak simán ignoráld szerintem.

Ha meg van mit szeretnél, azért nézz rá árukeresőn is, biztos ami biztos. Én az esetek 90%-ban itt találtam a legolcsóbban Delleket, de azért nézz rá. - Nincs közöm a bolthoz amúgy.

2022. márc. 29. 09:49
 18/36 Shaddark ***** válasza:
50%

"és Windows-ból bőven elég a Home"

NEM elég. Ne vegyél home rendszert.

Az idiótáknak való, akik azt szeretik ha az egy égadta világon semmit nem lehet sehol beállítani, mert a rendszer jobban tudja és majd ő beállít mindent helyetted ahogyan ő szeretné.

- Már bocs...

2022. márc. 29. 09:51
 19/36 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi hogy ennyit segítetek. és az intel graphics az elég jó videovágáshoz, fényképfeldolgozáshoz?
2022. márc. 29. 09:54
 20/36 Shaddark ***** válasza:

- Nálunk van Inspiron, Vostro és latitude is.

A felhasználóim nem vettek észre különbséget az inspiron és a vostro között.

A Dell a Vostrot munkahelyre, az Inspiront otthonra ajánlja. Szóval inkább célfüggő. Mondjuk a Vostro így ránézésre nekem is masszívabbnak tűnik.

A Latitude pedig olyan mint a Vostro csak ujjlenyomat olvasóval meg hasonló extrákkal van felszerelve.

2022. márc. 29. 09:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!