Milyen laptopot vegyek MS Office programok tanulasahoz? Eddig iPadem volt, azon Interneteztem.
Kozepkoru no vagyok es elhataroztam, hogy irodai munkat fogok keresni magamnak, es most tanulom az MS Office programokat, a testverem tanitja nekem. Az iPaden nem olyan pl. az Excel, mint egy Android gepen. Azert vennek most laptopot.
Kb.100000 ft van ra. Eleg az ra?
Meylik markat, melyik tipust vegyem meg?
Én egy használt üzleti gépet vennék, az bőven belefér ennyibe.
Személy szerint a Lenovo Thinkpad gépeket szeretem, de ez egyéni ízlés kérdése.
De mindig alaposan meg kell nézni, mit vesz az ember, mert az ördög a részletekben rejlik. Nagyon nem mindegy, hogy mondjuk 11,6" vagy 14" az adott gép képernyője.
100e-nél teljesen mindegy, mind ugyan azt tudja adni ezért az árért. Amelyik szimpatikus. MS Office-ra nem is kell több.
A mai notebookok kb innen indulnak, azokból rá lehet bökni, amelyik tetszik.
Ha szóba jöhet használt is:
[link] (mondjuk ez személyes átvételes újpesten)
Na igen, ez a két új gép pont az a hulladék kategória, amit nem szabad megvenni. Gyenge N-es proci, kis felbontású és kis méretű kijelző, kevés RAM, kicsi SSD, gyenge összeszerelés, jó kis ropogós kínai műanyag... :D
A linkelt használt gépekkel sokkal jobban jársz, összehasonlíthatatlanul jobbak. Annyi, hogy Thinkpad-ből az X szériások kicsi kijelzősek, a T szériások nagyobbak, úgyhogy inkább ezt ajánlom.
Használt gép esetén még arra kell figyelni, hogy sok van köztük, ami külföldről lett behozva, így nem magyar nyelvű a billentyűzete. Ilyen esetben át lehet címkézni a billentyűket vagy utólag lehet vásárolni magyar billentyűzetet (ha van!), csak egy ugye kissé megdrágítja a dolgot. Valamint átcímkézés esetén probléma lesz, ha a gép ANSI billentyűzettel rendelkezik, mert abból hiányzik a "í" és az "ű" karakter --> [link]
Én is linkelek egy párat (120e körül), ami még éppen használható, mivel az Office nem igényel erős gépet bizonyos esetektől eltekintve, de készülj fel, hogy az említett program nincs ingyen, sőt elég drága, vagy bérelheted havonta. Arra figyelj, hogy a gépen amit veszel, legyen Windows, mint ezeken.
[link] (erre csak az Áruházból telepíthetsz programokat)
Ezek minden szempontból kompromisszumot igényelnek, ezért én is inkább akár 5 éves használt prémium gépet javaslok, bár ezeknél az akkumulátor gyakran gyenge, és egy új elég drága, szóval erre is figyelni kell.
Celeronos szarokat hagyjuk már, ha csak annyi a keret akkor inkább tényleg valami használt üzleti laptopot keress...
Csak az összehasonlítás miatt 2#hozzászólásban lévő celeron meg a használt laptop között [link]
#5 Ilyen "Celeronos szarnál" is jóval gyengébb, nagyjából 2010-es gépet használtam még nemrég is napi szinten munkára Windows 10-zel, és egyáltalán nem volt olyan lassú, mint amire számítana az ember. Ez a mondat még 10-20 éve talán igaz volt, de a mai megfelelőik elérik a pár éves Core processzorok sebességét, persze nem mindegy, melyik Celeron/Pentium, és melyik Core. A kérdező kifejezetten Office-tanulásra keres gépet, arra pedig gyakorlatilag bármelyik megteszi. A használt azért is jobb, mert ha eladja, nem veszít rajta annyit.
Amúgy van itt egy egyszerűbb megoldás is, a Windows 365, ha jól értem a leírását... Tehát nem kell új gépet venni, csak havonta fizetni, és hozzáférsz egy távoli asztalhoz, ahol tudsz gyakorolni, bár azt hiszem, az Office 365-re külön elő kell fizetni (Microsoft 365). 1-2 hónapra jobban megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!