Miért van ilyen sok intel fanboy?
Most nem úgy értem hogy jajj hogy merészelnek nem amd procit venni, hanem hogy adott esetekben több péznt kiadnak sokkal rosszabb termékekért csak mert márkahűség.
Most nem azt mondom hogy az amd mindig jobb, hanem azt hogy hiába jobb és olcsóbb az adott esetben, inkább intelt választanak csak mert.
Nem csak random felhasználók hanem még olyanok is akik ezzel foglakoznak.
"sokkal rosszabb termékekért"
Figyu, én mióta az eszemet tudom, AMD-s vagyok, de ettől függetlenül azért nem kéne ennyire elrugaszkdni a valóságtól. Jóval nagyobb különbségek vannak a gyártó egyes modelljei, mint a két gyártó között.
Másrészt meg: a szimpátia is számít, amikor az ember egy terméket megvesz. Ez van. A BMW-t is megveszik, pedig nem is mehetsz vele gyorsabban, mint egy Suzukival. ;-)
A 12. gen Intel tényleg jól sikerült... viszont én is csak azt tudnám mondani mint a #4-es John_McClane válaszoló, hogy 2022-be sikerült beérni a 2020as processzort. Szóval igen, relatív ki honnan nézi a dolgokat.
Ha valaki követi a két oldal közti "csatát", akkor elég csak rá nézni a közel jövőben érkező Ryzen 7xxx vs 13. gen intel, vagy RX 7xxx-res vs 4000-res RTX szériára.
A különbségek szerintem egyértelműek, ha valaki utána keres a dolgoknak.
Megszokás. Sokáig az Intel volt a csúcson. Támogatottság, kompatibilitás, szoftver és RAM szinten 100% volt a megbízhatóság, amire mindenki kérdés nélkül mert voksolni. A Ryzen behozott egy új trendet és tudott újat mutatni és be is érett vagyis felzárkózott az Intel mellé.
A mai itthoni tény az hogy akárhogy nézem az Intel sokkal jobb áron és egyes budget/sweet spot modelek jó áron a többségnek jó teljesítményt adnak -> 10100, 10400, 11400, 12100.
Nekem az első gépem 20 éve egy Celeron A 433 MHz votl. Azóta si Intelt használok. Nem mintha fanboy lennék, megszoktam Nvidia karival. Sose votl komoly gondom és mikor váltottam volna AMD procira felkúszott az ára. 2 éve én is Ryzenre építettem, de mire összejött rá az Intel fényévekkel olcsóbb volt -> 10100F ~28000Ft Athlon 3000G ~34000 Ft!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!