Miért van ilyen sok intel fanboy?
Most nem úgy értem hogy jajj hogy merészelnek nem amd procit venni, hanem hogy adott esetekben több péznt kiadnak sokkal rosszabb termékekért csak mert márkahűség.
Most nem azt mondom hogy az amd mindig jobb, hanem azt hogy hiába jobb és olcsóbb az adott esetben, inkább intelt választanak csak mert.
Nem csak random felhasználók hanem még olyanok is akik ezzel foglakoznak.
A Ryzen előtt volt egy időszak, amikor az Intel "fényévekkel" jobb, megbízhatóbb volt. Akkor sok AMD "fun" is áttért Intelre. Ezt nehéz kompenzálni, de most már jó irányba halad a dolog. :)
Én most is azt mondom, mint évekkel ezelőtt, hogy jó volna még vagy 2-3 proci gyártó ezen kettőn felül! Így nincs verseny. Kicsit olyan, mint a Forma 1-ben a Ferrari kontra McLaren. :(
Volt egy ideig Ryzen uralom, akkor csak az volt menő.
Most a 12. gen szerintem elég trónfosztó lett, szóval teljesen érthető.
A trónfosztás is eléggé relatív. 2022-ben sikerült lenyomni a 2020 novemberében piacra dobott processzorokat. Kis öröm is öröm na :D
Szerintem ami érdekes a két nagy gyártó csatájában az az hogy mennyire periodikusan uralják a "teljesítményt".
A Pentium2-3 korszak végén már az Athlonok jobbak voltak, majd a Pentium 4-gyel feljött az intel de utána beütött a második Athlon korszak amivel a core sorozat megjelenéséig az AMD dominált. Majd a core sorozattal az intel felmosta a padlót az AMDvel aki csodával határos módon tért vissza a Ryzennel. Hát tisztára mint egy akciófilm :D
De nem csak mostról van szó.
Biztos vagyok benne hogy most mikor kijön az a pár darab generáció között proci az amd-től, akkor se fognak venni amd-t mert fúj.
De amikor a ryzen 3k vagy ryzen 5k kijött akkor is csak azt láttam hogy intel jobb.
Ha rájönnének mekkora szerencse hogy nem csak intel (vagy amd) van. Mivel akkor nem lenne versengés, és csak túlárazott sz@rokat lehetne venni.
A Ryzen 3000-ig a legtöbb esetben asztali/gépem felhasználóknak tényleg jobb volt az intel. A non-X Ryzen5 3600 játékokban sok helyen a 7700K teljesítményét hozta és akkoriban ez volt az olcsó tömegprocesszor ( amihez voltak olcsó alaplapok is ).
Az a vérpistikéknek nem számított, hogy sok esetben munkánál ez is megette a 8700K-t :)
Ezek a fanboy-csaták amúgy már megvoltak 20 éve is. Szerintem nem kell ilyenekkel foglalkozni, mindig azt kell venni ami az adott időpontban a legjobban megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!