Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van itt olyan, aki még simán...

Van itt olyan, aki még simán csak HDD-t használ a gépében, SSD-t nem?

Figyelt kérdés

Egyik haverom mondta, ő simán el van a 8 terrás (!) HDD-vel, én meg kérdeztem, melyik barlangból jött ki éppen, hogy rendszert merevlemezre telepít, erre jól felkapta a vizet :D

Mondtam neki, mivel jó barátok vagyunk, névnapja nem sokára lesz, veszek neki egy 240-es SSD-t a rendszernek, aztán had csodálja meg, hogy a gépe új életre kel, de azt mondta ő nem fog semmit sem újra telepíteni, jól el van a HDD-vel :DDD

Tényleg vannak még ilyen hozzá nem értők, hogy 8 terrára van pénz, de egy 10 ezres SSD-re már sajnálja.

2022. márc. 9. 14:51
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

"Nem értem az ilyen maradi, makacs, menthetetlen embereket..."

Nos, akkor minden technikai oldaltól most eltekintve, miért is makacskodsz, és nem fogadod, el, hogy neki ez így jó és kész?

2022. márc. 10. 03:29
 22/22 2*Sü ***** válasza:
100%

> Mondtam havernak, mire megfőzi a 2 kávét, úgyis sokat tököl vele, titokban berakok a gépbe neki egy pár ezres SSD-t

Én továbbra sem értem, hogy tulajdonképpen mi közöd ahhoz, hogy egy haverod gépében mi van és mi nincs. Más sem szól bele, hogy mi van a gépedben, hogy milyen biciklid legyen, hogy mit egyél reggelire, vagy hogy hogyan fűzd be a cipőfűződet.

Attól, hogy *szerintem* én valamit jobban csinálok, mint más, és *nekem* fontos, hogy azt jól csináljam, attól még semmi jogom nincs beleszólni, hogy más mit hogyan csinál, vagy mit tart fontosnak és mit nem. Beszélni valamiről, meg ajánlani lehet dolgokat, de megkövetelni mégis milyen alapon?

> Azt mondta, ha újrarakom a Windowst titokban, mind a két kezem letöri

Én alapból akkor dobnálak ki a lakásból, ha bármihez hozzáérsz az engedélyem nélkül.

> Nem értem az ilyen maradi, makacs, menthetetlen embereket...

Akkor a hiba a te készülékedben van. Oké, hogy valószín, hogy nem vagy 16 éves, de ezt már 10 éves korra is illene megtanulni. Nem a te gépedről van szó. Te elmondhatod, hogy egy SSD szerinted mennyit dobna a gép teljesítményén, meg is mutathatod, hogy nálad ez hogyan működik. Ő nyilván érteni vagy látni fogja, hogy mit nyerne egy SSD beszerzésével (meg hogy mit veszítene, hiszen ha még ingyen is kapna egy SSD-t, akkor is időbe, energiába telik beszerelni, újratelepíteni a gépet, az alkalmazásokat stb…). Ha ő ennek ellenére úgy dönt, hogy neki – legalábbis itt és most – ez nem fontos annyira, hogy akár csak 100 Ft-ot, vagy 2 percet áldozzon rá, akkor tényleg nem fontos neki. Nem olyan bonyolult ezt megérteni, pláne elfogadni. Innentől te vagy makacs, te vagy az, aki indokolatlanul köti az ebet a karóhoz.

2022. márc. 10. 17:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!