Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van itt olyan, aki még simán...

Van itt olyan, aki még simán csak HDD-t használ a gépében, SSD-t nem?

Figyelt kérdés

Egyik haverom mondta, ő simán el van a 8 terrás (!) HDD-vel, én meg kérdeztem, melyik barlangból jött ki éppen, hogy rendszert merevlemezre telepít, erre jól felkapta a vizet :D

Mondtam neki, mivel jó barátok vagyunk, névnapja nem sokára lesz, veszek neki egy 240-es SSD-t a rendszernek, aztán had csodálja meg, hogy a gépe új életre kel, de azt mondta ő nem fog semmit sem újra telepíteni, jól el van a HDD-vel :DDD

Tényleg vannak még ilyen hozzá nem értők, hogy 8 terrára van pénz, de egy 10 ezres SSD-re már sajnálja.

2022. márc. 9. 14:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Hát én általában napont 1x indítom be a gépet, de van, hogy 3 naponta 1x szerintem soha nem hozza meg ha újra is kell telepíteni. Nálam mire mindent visszarakok 1 nap, és 1 nap kiesés a munkában irtó sok.
2022. márc. 9. 16:21
 12/22 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
83%
Ez egyébként azért nagyon komoly mert én például már egy olyan gépet se vagyok képes használni amiben DRAM nélküli SSD van pedig az idő 90%-ában linux alól bszkodom a terminált.
2022. márc. 9. 17:08
 13/22 A kérdező kommentje:

Ssd kb. olyan fontos mint a tapegyseg.

HDD-s gép max vmi általános iskolába elmegy, de még oda sem.

2022. márc. 9. 17:19
 14/22 anonim ***** válasza:
31%
13) ne túlozz már,a gyorsaságon kívül nincs gyakorlati előnye.Régen mikor nem volt ssd, akkor is ugyanígy lehetett használni a gépeket.
2022. márc. 9. 17:21
 15/22 anonim ***** válasza:
13: max néhány játéknál veszed észre. Normál használat közben nem érzed a különbséget. Ha a gépben van elég RAM, és elég gyors CPU. Nálam a munkás gépben van 64GB RAM amikor 16-ról 64-re cseréltem sokkal többet jelentett, mint amikor betettem rendzernek egy SSD-t.
2022. márc. 9. 17:23
 16/22 2*Sü ***** válasza:
78%

#4 > nem kell izgulni, hogy mikor éri el a TBW maxot az SSD

Manapság így se, úgy se kell. Egy 250 GB-os SSD-nél azért ma már van minimum 100 TBW (ha nem 200). Ha naponta letöltesz egy 8 GB-os filmet, meg elhasználsz további 2 GB írást – ami eléggé extrém használat –, az is csak 3,65 TB évente. Ezzel az extrém használattal is legalább 25 évig bírni fogja az SSD. Előbb cseréled le azért, mert kicsi, mert elavult, mert fillérekért kapsz nagyobbat, mert más jellegű meghibásodása lesz, mintsem azért, mert elérte az írási életciklusa végét.

Én napi 10–12 órát használom a gépet mindenre is. Van egy 500 GB-os SSD-m, aminél 15 hónap alatt 6,3 TB írt adat volt összesen. A garantált 300 TBW-nak ez a 2,1%-a, tehát ha jól számolok, akkor még 59 évig fogja bírni papíron az SSD. Gyanítom, előbb fogok én kifutni az életciklusomból, mint az SSD-m futna ki a írási életciklusából.

> sok helyena hol rajta hagyják a lapozó fájlt, mert annyi eszük már nincs, hogy azt is átrakják.

Lehet ilyet persze, csak így pont azt veszíted el az SSD értelmetlen védésével, ami az SSD előnye. A sebességet. Ha átteszed a lapozófájlt HDD-re, akkor lehet tovább bírja az SSD-d, csak akkor minek van? Kicsit olyan ez, mint a szomszéd nénim távirányítója, aki egy nejlonzacskót húzott a távirányítóra, hogy ne karcolódjon össze, mert akkor milyen csúnya lesz. Remek. Mert egy nejlonzacskóba csomagolt távirányító aztán tényleg szebb, mint egy összekarcolódott.

2022. márc. 9. 18:13
 17/22 anonim ***** válasza:
80%

nekem van 10 éves ssd-m már remegek hogy mikor kell vennem hatezer háromszázért ssd-t pakolom is halomra a pénzt érte..

rettentően félelmetes szituáció , egyszerűen lerágtam a körmömet..

2022. márc. 9. 18:33
 18/22 A kérdező kommentje:

Mondtam havernak, mire megfőzi a 2 kávét, úgyis sokat tököl vele, titokban berakok a gépbe neki egy pár ezres SSD-t, aztán végre meglátja miért ajánlottam.

Azt mondta, ha újrarakom a Windowst titokban, mind a két kezem letöri és emiatt nem hagy ott a gépe közelébe már :DDD

Nem értem az ilyen maradi, makacs, menthetetlen embereket...

2022. márc. 9. 18:54
 19/22 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
100%
Just a question, hány éves vagy?
2022. márc. 9. 21:04
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit megmosolyogtató azért, hogy hozzáértést emlegetsz, de a mértékegységekkel sem vagy tisztában - valamint rendkívül komolytalanná teszi az egészet, hogy ott röhögcsélsz, de lényegtelen.

Tehát, bootidő és a kávék eseete: műszak végén kipróbáltuk, egy hosszút és egy espressót kb. 20 másodperc alatt készített el a gép.

Ezek szerint haverod gépe ennyi idő alatt tud indulni, akkor miért vergődsz? Pláne olyan dologgal, amihez semmi közöd?

TBW: az egyik ssd-m jelenleg 18672 óra üzemidőt mutat, ez megközelítőleg 2 év. Összes írt adat, kerekítve, 37 TiB. A 350 TBW garantált élettartamot mennyi idő múlva fogja abszolválni? Számolgassatok.

2022. márc. 9. 21:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!