Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van itt olyan, aki még simán...

Van itt olyan, aki még simán csak HDD-t használ a gépében, SSD-t nem?

Figyelt kérdés

Egyik haverom mondta, ő simán el van a 8 terrás (!) HDD-vel, én meg kérdeztem, melyik barlangból jött ki éppen, hogy rendszert merevlemezre telepít, erre jól felkapta a vizet :D

Mondtam neki, mivel jó barátok vagyunk, névnapja nem sokára lesz, veszek neki egy 240-es SSD-t a rendszernek, aztán had csodálja meg, hogy a gépe új életre kel, de azt mondta ő nem fog semmit sem újra telepíteni, jól el van a HDD-vel :DDD

Tényleg vannak még ilyen hozzá nem értők, hogy 8 terrára van pénz, de egy 10 ezres SSD-re már sajnálja.

2022. márc. 9. 14:51
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
83%
Ez nem hozzá nem értés. Sok esetben teljesen feleslges, főleg ha már fel van telepítve a gép, és megfelelően működik. A hozzá értés ott kezdődik, hogy az ember tudja, hogy ami működik ahhoz nem nyúlunk, csak ha nagyon kell. Ha ezzel neki megfelelő a rendszere akkor használja úgy. Évtizedekig elvoltunk SSD nélkül is.
2022. márc. 9. 14:56
 2/22 A kérdező kommentje:

Ja, aztán rámegy az életed, ha át akarsz másolni valamit egyik helyről a másikra.

A rendszer mire betölt, lefőzheted a kávét...

2022. márc. 9. 14:58
 3/22 anonim ***** válasza:
62%

#2:

nekem SSD-m van, de vinyón is gyors rendszereim voltak

ha neked csak SSD-vel gyors a géped, akkor szétbarmoltad a rendszert azért volt annyira lassú vinyóról :D

úgy tűnik te vagy az aki nem ért hozzá

az SSD-nek is meg van az előnye és a másolásról annyit, hogy aki meg SSD-n tárolja az adatait az meg főleg nem ért hozzá...

az SSD nem adattárolásra van, csak speciális esetben éri meg ezen tárolni adatokat otthoni környezetben

van még mit tanulnod kisfiú :)

2022. márc. 9. 15:04
 4/22 anonim ***** válasza:
43%
Nekem HDD-ről is gyorsan tölt a rendszer, és nem kell izgulni, hogy mikor éri el a TBW maxot az SSD főleg sok helyena hol rajta hagyják a lapozó fájlt, mert annyi eszük már nincs, hogy azt is átrakják.
2022. márc. 9. 15:08
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Régi gépem van, XP van rajta, HDD-ről megy. Bár már pont olyan alaplap, amin van SATA port és a HDD is SATA 1-es, így mehetne bele SSD, úgy authentikus a retro élmény, ha HDD-n van a rendszer. Van mellette egy modern gép is, abban egy 240-es NVMe SSD-n van a rendszer és pár fontosabb program, mellette pedig egy 2 és egy 4 TB-os HDD, a 2-esen játékok, programok, a 4-esen adatok vannak. Gondolkoztam, hogy a 2 TB-os HDD-t SSD-re kéne cserélni, de amikor megláttam egy ekkora SSD árát azt mondtam, jó lesz a HDD is, most fél perccel tovább tölt a játék, kibírom.
2022. márc. 9. 15:22
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

HDD o/

Kell gyors proci órajel, illetve memória órajel és nem lesz semmi gond.. Én nem nagyon érzem hiányát egyébként..

Én még mindig ott tartok, hogy elég nekem az 1TB.. Általában 2-3 játék szokott fent lenni a gépen, aztán ha végigviszem letörlöm őket.

Még a BF1 is gyorsan betöltött a multiban ahhoz képest hogy merevlemez.

2022. márc. 9. 15:28
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
2) ha pl.ssd-ről másolsz hdd-re vagy fordítva akkor ott nem nyersz semmit az ssd-vel.
2022. márc. 9. 15:31
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Minden attól függ, hogy milyen rendszer van rajta és mire kell.

Melóban 1-2 gépben még hdd van, mert vagy a kapacitás miatt túl drága lenne az ssd verzió, illetve van olyan, amin még Win8.1 van (sima számlázás) és ott nem akkora gond, de a win10-es gépekben amiket win10-re upgradeltünk már ssd van , aminek egyik oka, hogy a frissítések jóval gyorsabbak így.

2022. márc. 9. 16:03
 9/22 2*Sü ***** válasza:
100%

> Van itt olyan, aki még simán csak HDD-t használ a gépében, SSD-t nem?

Pl. kedvesem laptopjában csak HDD van. Az sem túl nagy, de neki elég. De ha úgy lenne, én is ellennék egy HDD-vel is. A leglassabb nálam a bootolás lenne, de naponta egyszer, maximum kétszer ki lehet bírni. (Nota bene sokszor csak altatni szoktam az asztali gépemet.)

> Egyik haverom mondta, ő simán el van a 8 terrás (!) HDD-vel

Akkor elvan. Neked mi gondod van ezzel?

> Tényleg vannak még ilyen hozzá nem értők, hogy 8 terrára van pénz, de egy 10 ezres SSD-re már sajnálja.

Ez nem hozzáértés kérdése, hanem annak a kérdése, hogy kinek milyen elvárása van egy géppel. Van, akinek nem kell, hogy gyorsan bootoljon, de kell neki a tárhely. Pl. kedvesem is bekapcsolja naponta egyszer a laptopot, amíg bootol, addig nem malmozik, hanem odakészíti azt, amire szüksége van, vagy megissza a teáját, vagy teszi a dolgát. Dolgozik a géppel 1–2–3 órát, és nincs gondja a géppel.

> Ja, aztán rámegy az életed, ha át akarsz másolni valamit egyik helyről a másikra

Én informatikus vagyok, de nem rémlik, hogy mikor másoltam utoljára nagyobb – több gigabájtnyi – adatot merevlemezről merevlemezre. Feltölteni, letölteni szoktam nagyobb fájlokat, meg külső adathordozóról/-ra is szoktam másolni, de ott nem a merevlemez sebessége a szűk keresztmetszet, hanem az internet/router sebessége, illetve a külső adathordozó írási, olvasási sebessége. De amúgy ez is szervezés kérdése. Nagyon nagy adatmennyiség fel- vagy letöltését úgy időzítem, hogy közben elmegyek vacsorázni, fürödni stb…

> A rendszer mire betölt, lefőzheted a kávét...

Na látod. Ha így is, úgy is lefőzöd azt a kávét, akkor mit zavarna, hogy lassan bootol a rendszer?

2022. márc. 9. 16:11
 10/22 anonim ***** válasza:
0%
Hát van akinek van ideje. Nyolcezer egy SSD, órankent ha csak 2000ret keresek egy reinstall esetén megvan az SSD fele a másik felét fél év alatt behozza.
2022. márc. 9. 16:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!