Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tartotok még hdd-ket külön...

Tartotok még hdd-ket külön játékra, vagy ssd-ről működtettek mindent?

Figyelt kérdés
még mindig nem jött el az idő hogy hdd-kről ssd-re váltsak, viszont ami meglep hogy ismét lemaradásban lehetek mert többektől azt látom hogy hdd-t már egyáltalán nem használnak, holott még olyan "szabályt" ismertem régebbről hogy az ssd-n lehetőleg csak arendszert tartsuk, és játékokat ne arra telepítsünk mert rövidítjük az élettartamát, ez már nincs az újaknál érvényben? vagy akik így tesznek azok feláldozzák az élettartamot a gyorsaság javára?
2022. febr. 8. 17:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

#9 Az csak egy dolog, hogy 3-5 évet adnak garanciára az SSD-nél, de azoknak van azért egy mondhatni "véges" újraírhatósági küszöbe.

Mondjuk egy 1TB Samsung 860 EVO esetében ez 600TBW, tudom tudom, mire egy átlag ember eléri a 600TB-ot addigra kihullik a haja. De ha valaki meg extrém szinten tolja az adatokat (mondjuk kíváncsi lennék ilyen személyre) és egyéb mást, aztán tegyük fel, hogy 0-24-ben napi 0,5 terrát dolgozik annak 3,2 év aztán helló van az SSD-nek.

Jó persze ez csak egy végletes példa, de gondolom érted mit akarok ezzel mondani.

Egyébként, azzal egyetértek, hogy egy 120-as SATA3 SSD már nem pénz manapság és iszonyat nagyot tud javítani egy 15 éves gépen is használhatóság szempontjából már akkor ha csak maga a windóz kerül rá.

2022. febr. 9. 15:10
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
11es,de egy jó ssd-t már ugyanúgy baromi olcsón hozzád vágnak. Akinem nagy mennyiségű adat megy át az ssdken, akkor valszeg olyan vállalkozást mukodtet, hogy ki tudja termelni a jó minőségűt,valamint a cserét.
2022. febr. 9. 15:14
 13/13 anonim válasza:

#12 Értem mit akarsz mondani, biztosan van ilyen felhasználási terület, ahol jobb egy HDD mint az SSD.

De azt tegyük hozzá az ilyen területekre már nem "mezei" HDD-ket fognak beépíteni. Átlag ember pedig az életben nem éri el egy SSD újraírhatósági küszöbét.

A haja viszont kihullik ha HDD-t használ, mert érezhetően sokkal lassabb :D

2022. febr. 9. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!