Tartotok még hdd-ket külön játékra, vagy ssd-ről működtettek mindent?
Azóta már sokat fejlődött a technika.
Ugye az SSD-k élettartamát a rengeteg újraírás rövidíti de azóta már kicsit jobb helyzet.
Én személy szerint azért még úgy vagyok vele hogy az m.2-n ami nekem van hiába férne el 1-2 játék de az marad külön az OS-nek.
Egy SSD olyan játékoknak amiket folyamatosan játszok és nem törlöm le semmiért se mert akkor a mentéseknek elvesznek.
1 darab HDD a kevésbé lényeges játékoknak meg amiket csak úgy hébe-hóba játszok.
2 darab HDD (egymástól független, de tökéletes másolata egyik a másiknak) az egyéb személyes/családi fájloknak.
Ja meg van egy 3. HDD a fiókban szintúgy személyes/családi fájlokkal.
Meg egy inditásra kész NFS:MW (2005)-el.
Ma már a legtöbb laptop tisztán csak SSD-vel kerül a boltokba, HDD nélkül...
A játékok nem járnak sok újraírással, szerintem nem eszik jobban az SSD-t mint egy videós vagy grafikus munka..
Ha van elegendő tárhely akkor felesleges két meghajtót egymás mellett üzemeltetni csak a rendszernek és a játékoknak, főleg hogy az első még gyors is ami azért jól jön ha ilyen 60-80GB-os játékokkal nyomulnál.
Nálam a két Call of Duty az SSDn van a rendszer mellett, a HDD-ket csak tárolásra használom.
Egy 2TB-os HDD van a laptopban, az 512GB-os SSD mellett.
Jelenleg nem engedhetek meg magamnak egy minimum 2TB-os SSD-t, hogy a HDD cseréje lehetséges legyen.
Én azt nem értem, hogy bírja valaki csak HDD-vel, mert egyszerűen minden érezhetően sokkal lassabban működik rajta. Az alap gép használat is kínlódás egy SSD-hez képest.
Élettartamnál meg miről beszélünk amikor 3-5+ év garanciákat adnak az SSD-kre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!