Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tartotok még hdd-ket külön...

Tartotok még hdd-ket külön játékra, vagy ssd-ről működtettek mindent?

Figyelt kérdés
még mindig nem jött el az idő hogy hdd-kről ssd-re váltsak, viszont ami meglep hogy ismét lemaradásban lehetek mert többektől azt látom hogy hdd-t már egyáltalán nem használnak, holott még olyan "szabályt" ismertem régebbről hogy az ssd-n lehetőleg csak arendszert tartsuk, és játékokat ne arra telepítsünk mert rövidítjük az élettartamát, ez már nincs az újaknál érvényben? vagy akik így tesznek azok feláldozzák az élettartamot a gyorsaság javára?
2022. febr. 8. 17:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Azóta már sokat fejlődött a technika.

Ugye az SSD-k élettartamát a rengeteg újraírás rövidíti de azóta már kicsit jobb helyzet.

Én személy szerint azért még úgy vagyok vele hogy az m.2-n ami nekem van hiába férne el 1-2 játék de az marad külön az OS-nek.

Egy SSD olyan játékoknak amiket folyamatosan játszok és nem törlöm le semmiért se mert akkor a mentéseknek elvesznek.

1 darab HDD a kevésbé lényeges játékoknak meg amiket csak úgy hébe-hóba játszok.

2 darab HDD (egymástól független, de tökéletes másolata egyik a másiknak) az egyéb személyes/családi fájloknak.

2022. febr. 8. 17:58
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Még 1db 3.5" hdd van a gépben, ha meghal sosem veszek többet, max 2.5" külső hdd-t
2022. febr. 8. 20:19
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Ja meg van egy 3. HDD a fiókban szintúgy személyes/családi fájlokkal.

Meg egy inditásra kész NFS:MW (2005)-el.

2022. febr. 8. 20:25
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Ma már a legtöbb laptop tisztán csak SSD-vel kerül a boltokba, HDD nélkül...

A játékok nem járnak sok újraírással, szerintem nem eszik jobban az SSD-t mint egy videós vagy grafikus munka..

Ha van elegendő tárhely akkor felesleges két meghajtót egymás mellett üzemeltetni csak a rendszernek és a játékoknak, főleg hogy az első még gyors is ami azért jól jön ha ilyen 60-80GB-os játékokkal nyomulnál.

Nálam a két Call of Duty az SSDn van a rendszer mellett, a HDD-ket csak tárolásra használom.

2022. febr. 8. 20:32
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Ft/GB arányban még mindig köröket ver a HDD az SSD-re. Ez természetes, különben nem lenne a HDD-nek létjogosultsága. Viszont a játékok is híznak, egyre nagyobb az adatmennyiség, amit be kell tölteni, ezért kezd terjedni az, hogy a játékokat is SSD-re telepítik, hogy a betöltés idejét csökkentsék. Ezért akik játékra használják a gépet, vagy csak netezni, irodai programokat futtatni, azok már nem tesznek HDD-t a gépbe. Viszont nagy (értsd: több TB) mennyiségű adat tárolására még mindig HDD-t használnak többnyire, meg régi játékoknak édesmindegy, vagy azoknak, akiknek nem számít, hogy sokat tölt a játék. Szóval eltűnni még egy darabig nem fognak, amíg le nem esik az SSD ára annyira, hogy a HDD alig legyen olcsóbb nála.
2022. febr. 8. 20:32
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Egy 2TB-os HDD van a laptopban, az 512GB-os SSD mellett.

Jelenleg nem engedhetek meg magamnak egy minimum 2TB-os SSD-t, hogy a HDD cseréje lehetséges legyen.

2022. febr. 8. 21:13
 7/13 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, én is úgy élek hogy csak 2 adattároló van a gépben egy régi 250-es rendszervinyó, és egy 1 terrás tárolós és újabban telepítős is egyben másik. sosem particionáltam őket, minden csak szabadjára össze-vissza volt dobálva
2022. febr. 8. 21:35
 8/13 anonim ***** válasza:
Van egy 256GB-os M2-es SSD a rendszernek meg egy sima satás 1TB-os a játékoknak. Ez is sokkal gyorsabb mint bármelyik HDD, betöltési időkben mindenhol észrevenni, de nyílt világú játékoknál pl ahol régen volt olyna hogy láttam texturákat megjelenni előtte késve vagy hasonló, azok is eltűntek.
2022. febr. 8. 22:01
 9/13 anonim válasza:

Én azt nem értem, hogy bírja valaki csak HDD-vel, mert egyszerűen minden érezhetően sokkal lassabban működik rajta. Az alap gép használat is kínlódás egy SSD-hez képest.

Élettartamnál meg miről beszélünk amikor 3-5+ év garanciákat adnak az SSD-kre.

2022. febr. 8. 23:15
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Csak ssd, hdd-t már csak hosszú távú tárolásra.
2022. febr. 9. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!