Van egy asztali ledes lámpám. Ezidáig elemekkel működtettem, de utána kötöttem rá egy trafót (DC) kimenettel. Mi okozhatja hogy egymás után égnek ki a ledek amikor nincs túllépve a feszültség?
Figyelt kérdés
led lámpa2020. jan. 18. 06:39
1/4 anonim válasza:
Meg is mérted, vagy csak a ráírt adatból gondolod hogy nincs túllépve a feszültség?
2/4 anonim válasza:
Az első rátapintott a lényegre. Amit ráírnak a tápra, azt terhelve tudja, a led viszont nem túl sokat fogyaszt. Pláne ha "töltő", mert én már találkoztam 12v-os "töltővel", ami terheletlenül 20v-t adott.
3/4 anonim válasza:
Egyes lámpák 3xAA elemmel működnek, új elemmel lehet akár 3 x 1,65 V is, igaz terhelésre már az elején is csökken, később meg pláne.
Ettől függetlenül, egy normálisan méretezett szerkezet ilyen esetben nagyon jól működik USB-dugasztápról, bármi csökkentés nélkül (diódás trükk stb.).
Bukkanó csak ott van, hogy sok kínai LED eleve nem bír annyit, amire állítólag specifikálták.
Pontosabb átlátáshoz több fényt kellene látni arról, hogy mit is csináltál volt_aképpen.
4/4 anonim válasza:
hány elemmel ment, mekkora a trafó, milyenek a ledek, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!