Kimentettem a laptopból a HDD-t, de a másik laptop nem ismeri fel. Fontos adat van rajta, mit tehetek?
Figyelt kérdés
Kiszedtem a laptopból, tettem rá külső burkot. Világit és pörög is, mikor bedugom a másik laptopba, tehát működik. De semmilyen fájlt nem érek el. A HDD, mivel laptopból kiszedett, már használt, csomó cucc van rajta. Többek között windows is. Hogyan tudnám kinyerni a fájlokat? Tudom, hogy van rá lehetőség, az előző laptopommal is ugyanígy jártunk el, de most nincs lehetőségem szervizbe vinni. Előre is köszönöm a segítséget!2022. febr. 2. 14:11
1/9 anonim válasza:
Ha csak egy szimpla USB 2.0 kábellel van összekötve, akkor NEM fog működni, mivel az USB2.0 NEM tudja leadni a HDD működéshez szükséges áramot.
Használj USB 3.0 házat, vagy Y-kábelt, vagy a HDD háznak megfelelő külső tápot.
2/9 A kérdező kommentje:
Ezekről fogalmam sincs. Ez a külső ház és a kábel a másik (szintén laptopból kiszedett) HDD-vel jól működött. Szerintem nem ez a probléma. Meg a számítógép kezelés menüpontban látja a gép a meghajtót, csak azt írja, Lemez 1, Ismeretlen, nem inicializált. Tulajdonságoknál azt írja, hogy a lemez megfelelően működik.
2022. febr. 2. 14:24
3/9 A kérdező kommentje:
Holott nem, mert semmit nem tudok megnézni rajta.
2022. febr. 2. 14:25
5/9 anonim válasza:
Adj ne ki egy betűjelet a lemezkezelésben.
7/9 A kérdező kommentje:
Nincs betűjele. Ha adok neki, használható lesz?
Az a baj, hogy csak a munkahelyen tudom megnézni újból, mert itthon Mac-em van, és csak C bemenet van rajta.
Kipróbálom holnap és írok.
Emlékeim szerint az van kiírva, hogy Lemez 1, és mellette valami piros nyilacska.
2022. febr. 2. 17:05
8/9 anonim válasza:
Nekem is a betűjel kattant be elsőre. Lemezkezelőben látni fogod. Az, hogy Lemez 1... vagy akárhány, attól függ, hogy a gépben még milyen tárak vannak. Valószínű a laptopon C az oprendszer lesz, ha van optikai, az következik, aztán majd a kérdéses külső lemez. De alapból a következő szabad betűjelet tudod csak adni neki, amit felajánl. Semmiképp ne formázz vagy törölj partíciót, mert akkor nagyon körülményes lesz az adatokat visszanyerni.
9/9 anonim válasza:
Doszka: Kevered a dolgokat. A 2.5-ös "laptop" merevlemezeknek tökéletesen elég az USB 2.0 energiaellátása is. Amihez tényleg több energia kell, az a 3.5-ös "asztali" merevlemez, de azokon a házakon van is külön tápnak bemenet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!