Egy acer aspire VN7-571G-585B laptop milyen m.2-es ssd-el kompatibilis?
Arra gondolok, hogy miről tud biztosan bootolni?
Az acer szervíz ezt a kettőt ajánlotta:
KN.25607.010 // SSD.256GB.KIN.M2.2280.B&M-KEY
KN.2560A.005 // SSD.256GB.TOSHIBA.M2.2280.B&M-KEY
Ez alapján tudtok ajánlani még olyat, ami biztosan működni fog? nekem az a fura, hogy a neten rákeresem, és van amelyeknek 3 kiálló része van (nem tudom hogy nevezik ezt, de arra gondolok hog 2 vékony közre fog egy vastagabb részt ott ahol a tüskék vannak, nekem pedig olyan a bemenetem, hogy 1 vékony és egy vastagabb)
Erre utal a "key" szó. B, M, vagy mindkettő.
Hogy kompatibilis legyen az M.2-es SSD a fő lényeg a csatlakozása és a hossza. Ha 2280-as megy bele, akkor az 80mm hosszú. A nagysága az a pénzedtől függ, hogy hány GB-os vagy TB-os.
Ha csak 1 vágat van, olyat kell belevenni és 2280-asat - attól függ, hogy jobb vagy baloldalt van a vágat.
Szerintem biztos jobb oldalon van 1 vágat.
Itt vannak használtak és újak is, a bolti ártól olcsóbban.
és azt megkérdezhetem, hogy először nem SATA-sat (B&M key-es) vettem ( már vissza vittem és visszavették szerencsére), szóval először nem SATA -sat vettem és a BIOS nem ismerte fel de a Windows 10 PRO pedig igen. Szóval tárolónak használhattam, de nem bootolhattam róla.
Ez miért van? Mármint ha a Windows felismeri a PCIe típust is, akkor annak is jónak kéne lennie bootolásra nem? Vagy ez mitől függ?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!