Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik Macbookot vennéd ezek...

Melyik Macbookot vennéd ezek közül használtan?

Figyelt kérdés

Bizonyos középerős feladatokra vennék egy használt macbookot, több teszt,videó stb átbujása után arra jutottam, hogy kb mindkettő alkalmas arra amire kell a meglévő árkategoriában, de nem tudom merre billenjek.

A. Macbook PRO 2015 Early (i5, 8GM RAM, SSD)

B. Macbook AIR 2017 (i5 ,8GB ram, ssd)

Tudom a 2015-ös PRO előnyeit a kimenetek miatt és hogy van hűtése+ azt a szériát nagyon dícsérik + kicsit a proci is erősebb. De vajon a 2 évvel fiatalabb AIR járhat e bármilyen előnnyel (főleg teljesítmény terén) a kora miatt??

Kérem olyanok válaszoljanak akik értenek a Macbookokhoz és a vegyél inkább XY Windows PC-t story-t eleve hagyjuk. Köszi.

2022. jan. 22. 21:08
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jobban. Az iMacben nem mobilprocesszorok voltak, hanem a klasszik asztali processzorok 35W TDP-s T jelölésű változatai. Ez már önmagában nagyobb szabadság és teljesítmény, mint amit a 15/25 Wattos U-s mobil procik tudtak, illetve a 27 collos modellekbe sokszor K-s proci került ami meg teljesértékű.

Ezen felül az iMac bővíthető, tudsz processzort cserélni, a lehetőségekhez képest elég sok RAMot lehet beletolni és a hűtése is jobb, mivel nem egy pici helyen fűti egymást a processzor és a GPU ( az iMacből is volt dedikált GPU-s változat).

Ha találsz nem horror áron egy újabb iMac-et (legalább late 2015-öst, de szerencsésebb lenne egy 17 utáni csak az már horror áron lehet ) akkor az ilyen munkákra messze jobb, mint egy 13"-os Macbook.

Miniből nem érdemes az M1 alá menni szerintem, hasonló okok miatt mint amit a laptop esetében is írtam.

2022. jan. 27. 17:53
 22/22 A kérdező kommentje:
Megnézem az árakat, bár jobb lenne a mobilitás de akkor lehet beáldozom! Köszi!
2022. jan. 28. 00:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!