Melyik Macbookot vennéd ezek közül használtan?
Bizonyos középerős feladatokra vennék egy használt macbookot, több teszt,videó stb átbujása után arra jutottam, hogy kb mindkettő alkalmas arra amire kell a meglévő árkategoriában, de nem tudom merre billenjek.
A. Macbook PRO 2015 Early (i5, 8GM RAM, SSD)
B. Macbook AIR 2017 (i5 ,8GB ram, ssd)
Tudom a 2015-ös PRO előnyeit a kimenetek miatt és hogy van hűtése+ azt a szériát nagyon dícsérik + kicsit a proci is erősebb. De vajon a 2 évvel fiatalabb AIR járhat e bármilyen előnnyel (főleg teljesítmény terén) a kora miatt??
Kérem olyanok válaszoljanak akik értenek a Macbookokhoz és a vegyél inkább XY Windows PC-t story-t eleve hagyjuk. Köszi.
Szerintem jobban. Az iMacben nem mobilprocesszorok voltak, hanem a klasszik asztali processzorok 35W TDP-s T jelölésű változatai. Ez már önmagában nagyobb szabadság és teljesítmény, mint amit a 15/25 Wattos U-s mobil procik tudtak, illetve a 27 collos modellekbe sokszor K-s proci került ami meg teljesértékű.
Ezen felül az iMac bővíthető, tudsz processzort cserélni, a lehetőségekhez képest elég sok RAMot lehet beletolni és a hűtése is jobb, mivel nem egy pici helyen fűti egymást a processzor és a GPU ( az iMacből is volt dedikált GPU-s változat).
Ha találsz nem horror áron egy újabb iMac-et (legalább late 2015-öst, de szerencsésebb lenne egy 17 utáni csak az már horror áron lehet ) akkor az ilyen munkákra messze jobb, mint egy 13"-os Macbook.
Miniből nem érdemes az M1 alá menni szerintem, hasonló okok miatt mint amit a laptop esetében is írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!