Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen MacBook-ot javasoltok...

Milyen MacBook-ot javasoltok kezdő Apple felhasználónak? Idáig Windows-t használtam.

Figyelt kérdés

2017. szept. 27. 18:54
 1/10 anonim ***** válasza:
Attól függ mire akarod használni, illetve mennyi rá a keret.
2017. szept. 27. 19:19
 2/10 anonim ***** válasza:
Milyen milyen? Elsősorban teljesítmény és fizikai paraméterek között van különbség. Ugyanaz a rendszer meg ugyanazok a szoftverek futnak rajtuk, lényegében ugyanazt a környezetet biztosítva.
2017. szept. 27. 20:10
 3/10 A kérdező kommentje:
Irodai munkára, programozásra, tanulásra, film nézésre, facebook, és netezésre szeretném használni.
2017. szept. 28. 08:05
 4/10 anonim ***** válasza:

Többféle kongfigurációt lehet kérni. Ettől függ az ár is. Processzor minimum i5 legyen és minimum 2 GHz, ram 8 GB, SSD minimum 256 GB.

Macbook Air-t már nem érdemes venni, ez régi és kifutó széria. Sima vagy Pro Macbook-ot vegyél. Mondjuk nekem Air van és imádom, de idén vagy jövőre Pro-ra cserélem. A Windows 10-et próbáltam, de undorodok tőle. Dual boot-ban sem tudom elviselni. Nem is ér annyit nekem, hogy 50-60 GB helyet pazaroljak rá. Linuxra meg sajnos nincs minden program, ami kell sulihoz. Marad az OSX.

2017. szept. 28. 09:18
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ja és én is programozok Macbook-on, valamint ezekre használom : MS Office, OneNote, Evernote, filmezés, néhány játék. Az Air-t azért cserélem le, mert több évre szeretnék jobb gépet. 16 GB ram, i7 cpu és 521 gb ssd lesz enyémben.
2017. szept. 28. 09:23
 6/10 anonim ***** válasza:

* 512 GB SSD

Nem is tudom mi mást vennék, ha nem Apple laptopot. Lenovo Thinkpad már nem a régi, HP és Dell zsákbamacska (nálunk egyik kigyulladt itthon). Még Talán Toshiba, de régebben az is jobb volt..

2017. szept. 28. 09:25
 7/10 anonim ***** válasza:

Az Air és a Pro között (kb. ugyanazzal a konfiggal) 140.000 Ft a különbség. Ha van rá ennyi, akkor a Pro, ha más miatt nem is, a kijelzője sokkal jobb.

De ha nincs, akkor az Air is megfelelő arra, amire akarod használni. Lehet, hogy „elavult”, de azért még mindig elég gyors (és High Sierra-n APFS-sel még gyorsabb lett). Az előző Pro-mat 6 évig használtam, annyit ez is bírni fog (most 4 éves).

Ha eddig Windows-t használtál, akkor azért lesznek furcsaságok, de ha hajlandó vagy másként hozzáállni egy rendszerhez, akkor nem lesz gond, gyorsan megy a váltás. No meg ha nem kell leragadnod egy Windows-only szoftveren. Mert akkor nehéz.

2017. szept. 28. 17:32
 8/10 A kérdező kommentje:
Pro-ból melyik lenne jó választás ár/érték arányban?
2017. szept. 28. 19:02
 9/10 anonim ***** válasza:
Touchbar nélküli 13 colos
2017. szept. 29. 08:13
 10/10 anonim ***** válasza:

Én egy Macbook Airt használok. Főleg egyetemi dolgokra használom. Van olyan, hogy 3 virtuális gépet futtatok egyszerre, egy win 10, egy ubuntu-t és egy 2012 r2 win servert, plusz sokat programozok vele főként IntelliJben, de elkezdtem szórakozni az Android Stúdióval is, ahol az emulátort tökéletesen futtatja... Ja és mindezt csak 128GB tárhelyel. Kicsit szűkösen, de ki jön.

Ennél erősebb gép, még nem kell nekem ... egyedül a tárhely lehet problémás később, de 2 hónap mulva már nem kell virtuális gépekkel , middlewarerel meg ilyen sz rokkal foglalkoznom és akkor felfog szabadúlni legalább 60-70 GB hely....

Ezek alapján szerintem neked is jó lenne a Macbook Air ... nem "túl gyenge", de ha többet akarsz rá költeni, akkor lehet macbook pro is.

2017. okt. 17. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!