Az apple laptopokon mért jobbat a tackpadek?
Most nem a 100 ezer forintos Asus-t és a 360 ezer forrintos Macbook Air-t akarom összehasonlítani. Már sok laptopot próbáltam és az apple laptopoknak a legjobb a trackpadjünk.
Utána néztem és sokan mások is így vannak velük. Amióta Macbookot használók soha sem kellet egérhez nyulnom, amit lehetetlen lenne megcsinálni egy windowsos géppel.
Most nem csak a tracpad gesturökről beszélek, de maga a minősége és a reakció ideje is sokkal jobb.
Windowsos laptopok mért nem tudtak eddig hasonlót produkálni?
A minősége is nagyon jó, de egészen biztos vagyok benne, hogy a Lenovo, vagy a HP, vagy a Dell is tud hasonlót készíteni. Vagyis tudna. De.
Az Apple esetében a hardver és a szoftver nem válik el, továbbá nem az volt a cél a kialakításakor, hogy ha nincs kéznél egy egér, akkor valahogy túléljük, hanem az, hogy önmagában is helyettesíthesse az egeret az általános használat során, sőt, annál legyen több, benne van az a bizonyos (sajnos egyre kevésbé tapaszttalható) one more thing.
Olyan érzésem van, mintha amikor arról gondolkodtak, hogy legyen-e érintőkijelzős MacBook, akkor inkább arra jutottak (szerintem helyesen), hogy az marhaság, de azt, hogy mi mindent lehet egy érintőkijelzőn csinálni, rávetítették a touchpad-re. De ez csak egy feltételezés a sok közül.
Az pedig, hogy az oprendszer nélkül nem sokat ér mi sem bizonyítja, hogyha a MacBook-on Windows-t használsz, kb. ugyanolyan kínszenvedés vele a munka, mintha bármilyen másik PC-s touch. Hiába írta az Apple a driver-t, egyszerűen Windows alatt szarul működik.
trackpad ami az apple eszközeiben vannak semmivel se jobbak mint más gyártók touchpadjai.
egy különbség van amitől jobbnak érzed, az a default szoftveres beállításai.
Ezt rontja a legtöbb gyártó, hogy vagy teljesen bután hagyják, vagy meg kell tanulni kezelni a több tucat műveletet.
Már 70 ezres Lenovo -ba is láttam olyan touch padot ami kenterbe vágta a legújabb apple trackpad -ját.
70ezres laptopban jobb minőségű trackpad:DDD hét vicce.
Jelenleg nincs a piacon a macbookok trackpadjánál jobb megoldás. Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!