A laptopokon miért nincsen olyan reset gomb mint az aztali gépeken?
Laptopnál (ugyanúgy, mint az asztali gépeknél) lehetőség van a kikapcsológomb 4-5 másodperces nyomva tartásával teljesen kikapcsolni.
Nálam ez elég, ha nagyon ritkán (évente talán egyszer) szükség van ilyesmire.
Nem is használnám, mert normál billentyűt véletlenül lenyomna az ember, kis lyukhoz meg kellene keresgélni, addig meg inkább kikapcsolnám.
mert te #3 ugyan a kerdesra valaszoltal igaz?
a laptopon balaset megelozeskepp nincs kulon reset gomb, ott nagyobb az eselye hogy veletlen benyomnak a gombot.
#3:
Akkor már inkább három "rossz" válasz volt, mint kettő.
De kérdezték párszor:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__2..
http://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__szorako..
vagy más helyről:
Hogy miért nincs, azt konkrétan nem tudom, talán feleslegesnek tartották? Csak úgy hirtelenjében szétnéztem itt körülöttem: PC Blade Int3, HP DC8000 Elite, DELL Optiplex 3020, egyikben sincs.
Különbség pedig a két módszer között (Reset, illetve ki, majd bekapcsolás) kb. annyi lehet, hogy míg az előbbi esetben gyakorlatilag nem állnak le a mechanikus elemek (HDD, ventilátorok, táp), hanem egyből újra indul a gép, míg kikapcsolásnál minden leáll.
Szoftveresen tudomásom szerint gyakorlatilag minden törlődik (memória, virtuális memória valamint a működés közbeni szoftver elemek bejegyzései, szabályosan leáll a Windows), míg a Reset esetében csak felülíródik.
Bár az "erőszakolt kikapcsolás" (pár másodpercig nyomva tartjuk a bekapcsoló gombot) nem teljesen azonos a rendes leállítással, hiszen ez utóbbi tovább is tart. Feltehetőleg hasonló a hatás, mint a Resetnél - volt.
És nem tévesztendő össze a Reset a menüből való újraindítással, mert az is másként történik.
De a lényeg a Resetnél és az erőszakolt kikapcsolásnál is, hogy mindkettő működik lefagyott, nem válaszoló rendszernél is.
#6 Nem csak az újabbakon nincs. Nekem a 15 éves Compaq Desktopomon nincs reset gomb. Szóval ezt nem lehet rendszerezni.
Kérdésre válasz: Mert sokszor megtörténhet, hogy véletlen benyomódik! Gondolj bele! Ha pl. a laptop képernyőjének a szélén lenne, akkor azért nem lenne jó, mert a képernyő lehajtásakor benyomódhatna. Ha a billentyűzet közelében, akkor meg véletlen félregépelsz, és hopp, újraindul a gép, a munkádnak annyi! xD Na ezért nincs a laptopokon reset gomb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!