Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A laptopokon miért nincsen...

A laptopokon miért nincsen olyan reset gomb mint az aztali gépeken?

Figyelt kérdés
2016. márc. 8. 12:05
 1/10 CspCsj ***** válasza:

Laptopnál (ugyanúgy, mint az asztali gépeknél) lehetőség van a kikapcsológomb 4-5 másodperces nyomva tartásával teljesen kikapcsolni.

Nálam ez elég, ha nagyon ritkán (évente talán egyszer) szükség van ilyesmire.

Nem is használnám, mert normál billentyűt véletlenül lenyomna az ember, kis lyukhoz meg kellene keresgélni, addig meg inkább kikapcsolnám.

2016. márc. 8. 12:35
 2/10 anonim válasza:
ha megnyomod a bekapcsoló gombot 5 másodpercig, majd újra egyszer akkor ez ugyanaz mintha a restart gombot nyomnád meg.
2016. márc. 8. 12:36
 3/10 anonim ***** válasza:
Annyira bírom, hogy két válaszoló volt, egyik sem a kérdésre válaszolt :D
2016. márc. 8. 12:54
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

mert te #3 ugyan a kerdesra valaszoltal igaz?

a laptopon balaset megelozeskepp nincs kulon reset gomb, ott nagyobb az eselye hogy veletlen benyomnak a gombot.

2016. márc. 8. 13:02
 5/10 CspCsj ***** válasza:

#3:

Akkor már inkább három "rossz" válasz volt, mint kettő.

De kérdezték párszor:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__2..

http://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__szorako..

vagy más helyről:

[link]

2016. márc. 8. 13:11
 6/10 Lajos54 ***** válasza:
Újabban már az asztali gépeken sincs. A megoldást pedig már előttem elmondták.
2016. márc. 8. 13:40
 7/10 anonim ***** válasza:
Miért nincs újabban az asztali gépekben? Egyébként asztalinál is volt ez a pár másodperces benyomva tartás. Egyáltalán mi a különbség a kettő között? Csupán annyi, hogy a reset újraindítja a gépet, a hosszú benyomva tartás meg kikapcsolja és kész?
2016. márc. 8. 14:33
 8/10 Lajos54 ***** válasza:

Hogy miért nincs, azt konkrétan nem tudom, talán feleslegesnek tartották? Csak úgy hirtelenjében szétnéztem itt körülöttem: PC Blade Int3, HP DC8000 Elite, DELL Optiplex 3020, egyikben sincs.

Különbség pedig a két módszer között (Reset, illetve ki, majd bekapcsolás) kb. annyi lehet, hogy míg az előbbi esetben gyakorlatilag nem állnak le a mechanikus elemek (HDD, ventilátorok, táp), hanem egyből újra indul a gép, míg kikapcsolásnál minden leáll.

Szoftveresen tudomásom szerint gyakorlatilag minden törlődik (memória, virtuális memória valamint a működés közbeni szoftver elemek bejegyzései, szabályosan leáll a Windows), míg a Reset esetében csak felülíródik.

Bár az "erőszakolt kikapcsolás" (pár másodpercig nyomva tartjuk a bekapcsoló gombot) nem teljesen azonos a rendes leállítással, hiszen ez utóbbi tovább is tart. Feltehetőleg hasonló a hatás, mint a Resetnél - volt.

És nem tévesztendő össze a Reset a menüből való újraindítással, mert az is másként történik.

De a lényeg a Resetnél és az erőszakolt kikapcsolásnál is, hogy mindkettő működik lefagyott, nem válaszoló rendszernél is.

2016. márc. 8. 14:51
 9/10 anonim ***** válasza:

#6 Nem csak az újabbakon nincs. Nekem a 15 éves Compaq Desktopomon nincs reset gomb. Szóval ezt nem lehet rendszerezni.

Kérdésre válasz: Mert sokszor megtörténhet, hogy véletlen benyomódik! Gondolj bele! Ha pl. a laptop képernyőjének a szélén lenne, akkor azért nem lenne jó, mert a képernyő lehajtásakor benyomódhatna. Ha a billentyűzet közelében, akkor meg véletlen félregépelsz, és hopp, újraindul a gép, a munkádnak annyi! xD Na ezért nincs a laptopokon reset gomb.

2016. márc. 9. 20:28
 10/10 anonim ***** válasza:
Igazából ez a benyomod véletlenül dolog marhaság. Simán megoldható volna, hogy egy jól elkülönülő részen legyen a reset gomb. Szerintem ez mögöt valami más ok áll. Az meg, hogy gépen nincs reset gomb nem igaz, vagyis nem feltétlen. Attól függ akar-e az ember reset gombot vagy nem. Ha akar vesz olyan gépházat és be is köti a reset gombot is.
2017. okt. 1. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!