Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » HTPC+NAS. Hogyan építsem meg?

HTPC+NAS. Hogyan építsem meg?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Routeremnek vannak alap NAS funkciói, de kinőttem.

Mivel a TV-n elég gagyi a lejátszás (LG... nem tetszik a menüje, lassú, szarul kezeli a feliratokat/hangsávokat. Bár a magicremote-ot imádom), így adja magát az is, hogy kéne egy HTPC.

Tehát amire szükségem van: 4K HDR tartalmak... fogalmam sincs milyen szabványok vannak most, és mi kell a lejátszásukhoz. Elég valamilyen olcsó integrált? Akár 7-8. Gen intel celeron? Vagy valami laptop alapú, alacsony fogyasztású? Csak h.265 decoder kell, és azzal megy minden 4K HDR?

NAS funkciók:

Médiaszerver ettől függetlenül kell. Jó, ha van 2 HDD hely benne, vagy több.

És igazándiból a google tárhelyemet váltanám ki egy saját tárolóval. Azonnali képfeltöltések mobilnetről, távoli elérés, stb...

Illetve torrentszerver (legfőképpen itt az kell nekem, hogy tudjak akár streamelni is torrentről (pl acestream))

Ha megéri, akkor nem akarok külön gépet ezeknek, hanem lehetne egyben.

Zajterhelés miatt természetesen a gép jó messze lenne a TV-től (ennek így utánanéztem, hogy USB2 5m, USB3 3m-ig bírja, de jelismétlőkkel (aktív kábel) tetszőlegesen hosszabbítható. Illetve HDMI 20 méterig bírja jelismétlés nélkül(de azt nem találtam meg, hogy a 4K HDR is?)

Kb 7-8 méter kellene nekem csak, szóval annyit meg csak bír a magasabb bitrátás adás is? (Ez ilyen +10ezer költség nekem)

És akkor a legfontosabb, hogy még olcsó is legyen, hosszú távon is. ~5 éves életciklussal számolnék, 0-24 üzem.

Mik a véleményetek/tapasztalatotok? Mennyire kivitelezhető? Mennyire van el egymás mellett valamilyen NAS program és egy HTPC program egy gépen egyszerre üzemelve?

2022. jan. 13. 09:40
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!