Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » HTPC házilag, mit gondoltok?

HTPC házilag, mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Mivel a napokban fog megérkezni a TV-nk, ezér gondoltam rá hogy néha napján jólenne FHD filmeket is nézni rajta, HDMI n keresztűl, gépre rákötve. És én egy s775 Duplamagos konfigra gondoltam, kb 2-4GB DDR2 RAM al, és valamilyen net csatlakozással, vagy az integrált LAN csatin keresztűl, vagy beszerzek egy Wifi kártyát és azon keresztűl, akár hálózaton keresztűl lejárszni a filmet a TV-re vagy kár erről a gépről helyileg nézni.

A kérdés: Milyen konfig lenne a minimum, ami szépen vinné ki a TV re a FHD tartalmakat?

FHD film (kb 50GB) és lenne olyan alkalom is hogy hálózaton keresztűl jonne a film.

Mert sztem egy duplamagos, s775, 2-4GB RAM al elég lenne

Köszönöm

2017. márc. 18. 12:28
 1/4 MGéza ***** válasza:
Igen, elég lenne. Bár lehet, egy gyengébb fajta GT kártyával ki kell majd egészíteni.
2017. márc. 18. 13:45
 2/4 A kérdező kommentje:
GT 9xxx/8xxx elég lenne, mert abbol is van egg, 256megás?
2017. márc. 18. 14:42
 3/4 anonim ***** válasza:
A külön videokártyának akkor van nagy jelentősége, ha át kell kódolni a videókat más formátumba, akkor be tud segíteni, leszedi a CPU válláról a terheket.
2017. márc. 18. 15:10
 4/4 anonim ***** válasza:
Kell a dxva-t tudó videokártya, különben a CPU úgy pörög majd, mint a hét ördög. Radeon HD5450, vagy frissebb a javasolt. A 775-ös alaplapi integráltjai a 23.976Hz-et sem tudják kadenciahelyesen.
2017. márc. 18. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!