Hol, merre lehetne venni 12V AC/DC adaptert?
HTPC projecthez kéne, 120W, de lehet még nagyobb. Házba építve Inwin Chopinnal láttam, de az jelen pillanatban Magyarországon nem kapható, talán kifutott, nem tudom.
Mivel Ryzen 2400G alá nem nagyon mennék processzorban, így a maximális rendszerterhelés a 120W-t erősen nyaldosná, kisebb tehát nem jó.
Egyéb javaslatokat hogy építsd towerbe, meg ilyesmi köszönöm de nem kérek. Eldöntöttem hogy apró gépet akarok, minél kevesebb zajjal.
Én nem vennék LED tápegységet egy ilyen géphez.
Egyébként 12V AC/DC mit jelent ebben a kérdésben?
12V AC -> 12V DC
230V AC -> 12V DC
Lényegtelen, hogy éppen LED-hez van árulva a tápegység. A lényegi funkciója ugyan az mint egy akármilyen másik tápegységnek. Nyilán nem a legolcsóbb kínai szart kell megvenni. 10 ezer körül már nagyon profi és megbízható tápegységeket lehet kapni.
Mellesleg mivel a kérdező nem szabványos tápot akar a gépébe, csak ilyen alternatívákban lehet gondolkozni.
Szerintem nem mindegy.
A LED-nek sokkal inkább mindegy milyen minőségű a tápegység kimenete.
Ez alatt azt értem hogy mennyire stabil, hogyan reagál a terhelés változására de legfőképpen hogy mennyire zajos, van-e egyáltalán pl. túlfeszültség elleni védelme (a kimenetere vonatkoztatva) stb.
#2: A feszt úgy értem hogy váltóáramból 12V egyenáramot állít elő mert a belső ATX panelnak az kell.
#3: Ha tudnám hogy kössek rá megfelelő adaptert teljesen megfelelő lenne, de anélkül maradok annál ami gyárilag vezetékelve van.
Utolsónak Köszönöm. Most Seasonic SSP 250W tápegységgel szemezek ami flex atx és félpasszív. Házat még nem tudom milyen jön de lehet ez:
Na ebbe megy egy AM4 itx deszka és vagy 2200G/2400/3400G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!