Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen fő paraméterek kellenek...

Milyen fő paraméterek kellenek ma egy jó asztali pc hez vásárláskor?

Figyelt kérdés

A keretem max 130 eFt. Ami nekem kell: gyors internet, gyors video-editálás, több USB port, nagy háttér tár (cca. 1 Tb), Windows op, legyen HDMI csatlakozás működő képpel és hanggal.

Ami nem kell nagyon az a wifi, és nem játékra kell.

Minden tanácsot, javaslatot örömmel fogadok, mert óriási a kínálat új és felújított gépekből, de szeretném, ha egy pár évig korszerű maradna.

2022. jan. 12. 14:56
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
#19 A nem 4k-hoz is kell az erős gép. Hacsak tényleg nem 240-es felbontásban akar videókat vágni. De ezen már túlléptünk, mert a kérdező közölte, hogy elengedi a videovágást. A többit meg tényleg meg lehet oldani egy olcsó 40-60 ezres kategóriába tartozó használt géppel is. Sőt a 130-as keret még egy újra is elég.
2022. jan. 14. 12:10
 22/32 anonim ***** válasza:
"csak ne várj túl gördülékeny munkát"
2022. jan. 14. 12:16
 23/32 anonim ***** válasza:
13%

Egy ilyen pl.?

[link]

2022. jan. 14. 12:48
 24/32 anonim ***** válasza:
A 10100 jobb, mint a 4770. Még a 7700-nál is jobb. 10100 az ideális proci. Ezzel a kerettel (vagy 10100F+videokártya(GT1030/GTX1050)
2022. jan. 14. 13:41
 25/32 anonim ***** válasza:
#24 Kb. 25%-kal jobb, de egy ilyen gép szerintem nem ennyivel kerülne többe.
2022. jan. 14. 14:00
 26/32 anonim ***** válasza:
13-as vagyok. Szóval a videoszerkesztés gondolata lezárva, akkor elég falura amit én írtam. Max később lehet bele venni 8 GB-ig RAM-ot.
2022. jan. 14. 15:20
 27/32 A kérdező kommentje:

A 17nek igaza van,"elavult " a tudásom (sajna elszálltak az évek, nem vagyok mai gyerek) de ezért fordultam hozzátok, akik benne vagytok a mai világban aktívan és tán tudtok olyan segítséget adni ami segít kiválasztani egy fejlettebb gépet az elavult helyett. Annyit értek, hogy mi minden kell hozzá, de konkrétan nem tudom összerakni. Az új gépek túl drágák nekem. Még az sem teljesen tiszta pl, hogy minek kell videokártya külön, amikor az alaplapon is van video"kártya". Ez pl. nagy költség.

De kösz mégegyszer minden segítséget.

2022. jan. 14. 20:06
 28/32 anonim ***** válasza:
#17 vagyok. Sajnálom, hogy erősen fogalmaztam. Mint írtam, az nem probléma, ha valaki nem teljesen ért a témához, azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Dedikált (külön álló) videokártyára elsősorban grafikai munkákhoz, és komolyabb játékokhoz van szükség, videovágáshoz szerintem elég a processzorba integrált, ha van benne, ezek már erősebbek lehetnek (típustól függően), mint sok 10-15 éves akkor drága videokártya.
2022. jan. 14. 20:40
 29/32 A kérdező kommentje:

Nem bántódtam meg, az igazság néha elszomorító, de attól még igaz.

Igyekszem a pénzemért a legjobbat és a legtöbbet megkapni, ahogy mindenki ezt teszi, de kell a segítség amit itt azért kapok is. Bár a 24-es beszólások nem sokat segítenek nekem (szokták mondani nekem kínai, de ez mostanában felhangot kapott), de a többiek biztos értik.

Sajna ez a helyzet nagyon sok helyen, az ember nem érthet mindenhez olyan mélységben ahogy ma mennek a dolgok - gondoljatok bele az autóvásárlásba, TV vásárlásba, vagy csupán egy bankhitel felvételre, és az "igazság-talanság"-ügyről nem is beszélve). Visszatérve gondomra természetesen böngészgetek és volna pár site ahol nézelődök:

[link]

vagy

rhw.hu/termek/royal-gamer-starter-akcios-szamitogep/

vagy

[link]

bár ez utóbbi szerintem a leggyengébb.

Ne fogjátok vissza magatok, mondjátok meg ha rossz a keresésem, vagy máshol nézzek utána.

2022. jan. 15. 08:36
 30/32 anonim ***** válasza:
Nyilván én sem értek mindenhez, ehhez is úgy-ahogy... A 24-es két processzorra utalt, a linkelt Lenovo-ban lévő, kb. 9 éves Intel Core i7-4770-re, és a kb. 2 éves Intel Core i3-10100-ra. A Computer Imperiumról keveset hallottam eddig, ne azok nem voltak jók. Az RHW gépe fele olyan erős, mint a Lenovo, ráadásul a legolcsóbb alkatrészekből áll (legalábbis az alaplap, feltehetően a táp is), hasonló a helyzet a Skynettel. Szerintem ha használtra adod a fejed, az legyen márkás, vagy válogass össze egy hozzáértővel alkatrészeket egyenként pl. a hardverapróról, itt néha több dolgot is vehetsz ugyanott, pl. alaplapot processzorral, vagy házat alaplappal és táppal. A márkás gépekről ugyanakkor tudni kell, hogy nem minden alkatrészük cserélhető bármire, pl. nem nagyon vehetsz (sokkal) erősebb tápegységet, vagy cserélhetsz alaplapot. Én elgondolkodnék azon a régi Lenovón, 1 év garancia is van rá.
2022. jan. 15. 09:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!