Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen fő paraméterek kellenek...

Milyen fő paraméterek kellenek ma egy jó asztali pc hez vásárláskor?

Figyelt kérdés

A keretem max 130 eFt. Ami nekem kell: gyors internet, gyors video-editálás, több USB port, nagy háttér tár (cca. 1 Tb), Windows op, legyen HDMI csatlakozás működő képpel és hanggal.

Ami nem kell nagyon az a wifi, és nem játékra kell.

Minden tanácsot, javaslatot örömmel fogadok, mert óriási a kínálat új és felújított gépekből, de szeretném, ha egy pár évig korszerű maradna.

2022. jan. 12. 14:56
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
Viszont gyakorlatilag bármelyik gép megfelel, amelyiken van Windows.
2022. jan. 13. 08:05
 12/32 anonim ***** válasza:

H510/H510/B460(B560,H470) alaplap + 10100 proci.

(Vagy 10100F, és egy valamire való videokártya)

Ezt aztán idővel lehet fejlesztgetni... elsősorban tárhely(gyors SSD, nagy HDD(-k)) és sok ram kell majd.

Pl ilyesmi...

[link]

Vagy ez, és ebbe raksz egy h.265 encoder videokártyát (gt1030/gtx1050 2GB keretbe férhet talán....)

[link]

2022. jan. 13. 08:34
 13/32 anonim ***** válasza:
0%
256 GB SSD, min. 4GB RAM, 1 GB videokártya, Intel Core i3 vagy erősebb CPU, kb. 700 W tápegység, netkapcsolat gigabit ethernet és wifi, mert sosem tudod mikor mire lesz szükség ha netán másik lakásba költözöl.
2022. jan. 13. 20:14
 14/32 anonim ***** válasza:

jó, 13-as, aranyos vagy... 🙃 Örülök, hogy érdekel a téma, de inkább ne írogass össze-vissza olyanhoz, amit nem is értesz. Valamire való 700W tápegység már önmagában is 35-40 ezernél kezdődik, és csak RTX 3090 fogyasztásszintű videokártya mellé kell ilyen.

i3 + belépő videokártyának (még az is 2GB, pl GT1030) elég lenne egy 250W táp is, ha létezne ilyen kicsi gazdaságos áron.

Wifi meg egy akárhol-akármikor beszerezhető dolog, ugyanúgy, mint pl egy 5-30+m Cat6 F/UTP kábel is, amit ott vezet el, ahol akar a stabil netkapcsolat érdekében.

4GB ram a telefonomban sem elég...

2022. jan. 13. 20:39
 15/32 A kérdező kommentje:

Köszi a gondolkodást. Amit én leszűrök:

Gyors processor alaplapon,

Sok RAM , pl 8 Gb nem tudom annak a sebessége is számít-e

Jó minőségű, erős?tán (1Gb)videókártya (Hdmi csatlakozással),

Ssd memóriák.

Én az oprendszert és a programokat külön hdd-re tenném, a többi cucc meg megint egy külön (slave) hdd-n lenne.

W10re gondoltam, ami viszi a w7en használt programjaimat is.

Ha van még türelmetek írjatok, és ha nem ellenkezik a szab.al, akkor megbízható céget is mondjatok, nem baj, ha nem multi.

Köszi előre is.

2022. jan. 14. 08:30
 16/32 anonim ***** válasza:

Kérdező, 130ezerért teljesen mindegy, hogy mit veszel, mert annyiért csak szrt kapsz...

[link]

de szerintem jobban járnál, ha hardveraprón néznél valami olcsó használtat pl: [link]

2022. jan. 14. 08:36
 17/32 anonim ***** válasza:
31%
Nem baj, ha valaki nem nagyon ért hozzá, de az már igen, legalábbis zavaró, ha villog a hibás, elavult tudásával. A leírtak erről tanúskodnak. Igazából szinte bármilyen gépen tudsz videót vágni, valahogy 20 éve is tudtak, a kérdés csak az, hogy milyen sebességgel. Meg lehet próbálni egy használt, 50e Ft-os gépen is, csak ne várj túl gördülékeny munkát.
2022. jan. 14. 08:45
 18/32 anonim ***** válasza:

17#jaja, majd amikor lehal a géped vágás közbe akkor mondjad :D

https://www.youtube.com/watch?v=k3ElJlrAKJw

itt egy meme hozzá

2022. jan. 14. 11:09
 19/32 anonim ***** válasza:
#18 Nyilván nem 4K videót kell vágni vele ("When I try to render 4k video on my Budget PC")
2022. jan. 14. 12:02
 20/32 anonim ***** válasza:
#17 Megnéztem a hardveraprón néhány 50 ezer forintos gépet. Második, harmadik generációs i3-as procik, 4, max 8 giga rammal. Egy 15 éves Suzukival is el lehet indulni a Forma 1-en, végig is lehet menni, nem olyan sok az a 180-200km még a Suzukinak se. De mire beérsz a célba, a többiek már a boxot is lebontották és hazamentek. Márpedig a videovágás(na meg a játék) a számítógépezés Forma 1-e. Ezekhez vas kell, nem is akármilyen. Ezt nem lehet egy 50 ezres netezős géppel élvezhető sebességgel csinálni.
2022. jan. 14. 12:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!