Milyen fő paraméterek kellenek ma egy jó asztali pc hez vásárláskor?
A keretem max 130 eFt. Ami nekem kell: gyors internet, gyors video-editálás, több USB port, nagy háttér tár (cca. 1 Tb), Windows op, legyen HDMI csatlakozás működő képpel és hanggal.
Ami nem kell nagyon az a wifi, és nem játékra kell.
Minden tanácsot, javaslatot örömmel fogadok, mert óriási a kínálat új és felújított gépekből, de szeretném, ha egy pár évig korszerű maradna.
H510/H510/B460(B560,H470) alaplap + 10100 proci.
(Vagy 10100F, és egy valamire való videokártya)
Ezt aztán idővel lehet fejlesztgetni... elsősorban tárhely(gyors SSD, nagy HDD(-k)) és sok ram kell majd.
Pl ilyesmi...
Vagy ez, és ebbe raksz egy h.265 encoder videokártyát (gt1030/gtx1050 2GB keretbe férhet talán....)
jó, 13-as, aranyos vagy... 🙃 Örülök, hogy érdekel a téma, de inkább ne írogass össze-vissza olyanhoz, amit nem is értesz. Valamire való 700W tápegység már önmagában is 35-40 ezernél kezdődik, és csak RTX 3090 fogyasztásszintű videokártya mellé kell ilyen.
i3 + belépő videokártyának (még az is 2GB, pl GT1030) elég lenne egy 250W táp is, ha létezne ilyen kicsi gazdaságos áron.
Wifi meg egy akárhol-akármikor beszerezhető dolog, ugyanúgy, mint pl egy 5-30+m Cat6 F/UTP kábel is, amit ott vezet el, ahol akar a stabil netkapcsolat érdekében.
4GB ram a telefonomban sem elég...
Köszi a gondolkodást. Amit én leszűrök:
Gyors processor alaplapon,
Sok RAM , pl 8 Gb nem tudom annak a sebessége is számít-e
Jó minőségű, erős?tán (1Gb)videókártya (Hdmi csatlakozással),
Ssd memóriák.
Én az oprendszert és a programokat külön hdd-re tenném, a többi cucc meg megint egy külön (slave) hdd-n lenne.
W10re gondoltam, ami viszi a w7en használt programjaimat is.
Ha van még türelmetek írjatok, és ha nem ellenkezik a szab.al, akkor megbízható céget is mondjatok, nem baj, ha nem multi.
Köszi előre is.
17#jaja, majd amikor lehal a géped vágás közbe akkor mondjad :D
https://www.youtube.com/watch?v=k3ElJlrAKJw
itt egy meme hozzá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!