Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyi alatt nem éri meg...

Mennyi alatt nem éri meg laptopot venni? Ár érték arányban melyik márka a legjobb?

Figyelt kérdés
Középiskolai tanulmányaimhoz kellene, szóval nem hiszem, hogy túl lesz terhelve. Semmi túl komplikált dologra nem fogom használni. Ilyen használatra kb milyen árkategóriáú laptopot ajánlanátok? Láttam 80 ezerért is, de azért erősen kétlem, hogy az sokáig kitartana. Illetve melyek a megbízható márkák?

2021. nov. 7. 21:01
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
68%

De miért kerül fele annyiba? Mert a teljesítménye csak a töredéke?

120 000 ért az i5-4300U mit tud 2 maggal egy 6 magos Ryzen 5-tel szemben? Allcore vagy az ötödét?

DDR3 vs DDR4?

Még fullHD tartalmat sem tud nézni rajta.

Ha meg tolna egy Fortniteot akkor meg így járt..

Ne tukmáljatok rá 90-120 000-res 8 éves, lassú hulladékot mert csak sz0pni fog vele.

Pár oldal a böngészőben, zoom és le is fonnyad a technika óra közben. 2-3 naponta vannak olyan kérdések amiben az a panasz hogy lassú a 6-7-8 gen inteles laptop, ti meg vetetnétek vele egy ettől régebbit?

180-200 körül már olyat kap amivel 5-6 évet vígan kihúzhat, ezek az olcsó lomok már nagyon lassúak.

2021. nov. 8. 13:02
 22/40 anonim ***** válasza:
De ha nincs újra pénze.
2021. nov. 8. 13:31
 23/40 anonim ***** válasza:

"120 000 ért az i5-4300U mit tud 2 maggal egy 6 magos Ryzen 5-tel szemben? Allcore vagy az ötödét?"

Direkt rossz hirdetést nézel. Ennyiért 6-7. generációt kapsz: [link]

Illetve mutass már nekem 100-120-ért olyan vadiúj laptopot amiben Ryzen 5 van, és ugyanőgy SSD meg min. 240GB SSD mint a használt Latitude-okban. 180-tól kezdődik az alja:

[link]

2021. nov. 8. 18:13
 24/40 anonim ***** válasza:

"és ugyanőgy SSD meg min. 240GB SSD"

helyesen: ugyanúgy 8GB RAM és min. 240GB SSD

2021. nov. 8. 18:15
 25/40 anonim ***** válasza:

"Pár oldal a böngészőben, zoom és le is fonnyad a technika óra közben. 2-3 naponta vannak olyan kérdések amiben az a panasz hogy lassú a 6-7-8 gen inteles laptop, ti meg vetetnétek vele egy ettől régebbit?"

Biztos én vagyok a helikopáter, a céges laptopomban van 8GB RAM, i5-8400H, meg egy 240-es SSD. Vígan használom rajta a Solidworks-öt nagy assembly-kre, AutoCAD-et teljes gyár alaprajának szerkesztésére, emellett böngésző 10 lappal, Office, Teams, SAP, stb. És tudja, dokkolóval 2 monitorra dugva.

Emellett van egy X220-am, amiben van 8GB RAM, i5-2540M meg 120GB SSD. Képzeld el még ez sem fossa össze magát néhány weboldaltól meg apptól ahogy írtad.

Azért ne csináljuk már hogy ez 6-7. generációs i5 8GB RAM-al ahhoz se elég hogy kékhalálozzon, és legalább vadiúj Rájzent meg i7-et kell venni a Facebookozáshoz....

2021. nov. 8. 18:20
 26/40 anonim ***** válasza:

Azért annyit hozzá tennék hogyha lehet egy bizonyos szinten fogadjuk meg John_McClane véleményét is, asszonyomnak is egy régebbi üzleti laptopja van ami ugyan olyan forrásból került hozzá mint amit itt sokan próbáltok rátukmalni.

Pentium N3710-el, 4GB RAM-mal, 500GB HDD.

Ezen a laptopon már az se segített ha beleraktam az első generaciós Kingston SATA SSD-m.

Egyszerűen olyan gyenge a CPU számítási teljesítménye hogy az SSD sebességét se tudja kihasználni.

Egy böngésző megnyitása 2 percig tart...

Egy erősebb i5-ös laptop azért ajánlott még az én szemszögemből is, lévén hogy át kellett élnem az online oktatást és az asztali géppel is sokat szívtam vele ami azért erősebb volt mint jópár laptop... 3470s, 8GB RAM, 100-as net...

Konkrétan most nem fogok tudni ajánlani mert nem ülök gép előtt, de azért a tisztázás kedvéért mi lenne a maximális összeg amit rászánnál?

2021. nov. 8. 18:50
 27/40 anonim ***** válasza:

Nem csalunk srácok. Nem hardverapróról volt szó, hanem olyan oldalokról ahol felújított notikat kínálnak garanciával! Ott a link a 14. hozzászólásban, nem én linkeltem!

"Illetve mutass már nekem 100-120-ért olyan vadiúj laptopot amiben Ryzen 5 van"

Nem is én beszéltem 120 000-ről!

#25:

"Biztos én vagyok a helikopáter, a céges laptopomban van 8GB RAM, i5-8400H"

Jah, a 8400H az 4 mag 8 szál és 35W TDP. A korábban linkelt felújított laptopok amik olcsók meg 4gen i5, 2mag 4 szál 15 Watt TDP. Mennyi is a teljesítménykülönbség? Ja hogy itt is több mint a duplája? Nahát.. Szóval ja, helikopter vagy :D

"Azért ne csináljuk már hogy ez 6-7. generációs i5 8GB RAM-al ahhoz se elég hogy kékhalálozzon"

A korábban linkelt oldalon i5-6300U van csak a 6-7genből, az is a felét hozza a 8400H-nak. Nem i7 kell a facebookozáshoz, de vesz a kölök egy laptopot "iskolához" meg facebookhoz és az ég világon semmi másra nem fogja tudni használni. Ha elkapja a gépszíj és esetleg mégis csak játszana valami low játékkal ( mind minden kölök ) akkor majd aknakeresőzik?

Ha esetleg csinálna valami kreatívat, mondjuk elkezd fotózni vagy videózni akkor vesz megint egy másikat? Most amikor "viszonylag" olcsón tud venni új i3/i5 vagy Ryzen5-tel laptopot aminek a teljesítménye biztosan elég még évekig, amit az alap dolgokon túl tud használni másra is akkor miért vetessünk vele egy öreg valamit? Nem írta, hogy 80 000-re van rá, annyit írt hogy látott már 80 000-ért is.

2021. nov. 8. 18:56
 28/40 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a segítséget, bár a végére kissé elvesztettem a fonalat a sok szakkifejezés meg gépes nyelv között :D

A kérdésekre válaszolva, valóban nem 80 ezret szánnék rá, azért biztos vagyok benne, hogy annál több pénzre lesz szükségem. Kb 170 ezer a maximum, amit rá tudnék áldozni, de nyilván örülnék, ha ennél egy kicsit olcsóbban megúszhatnám. Valóban az online oktatás miatt szeretnék beruházni rá, ki tudja mikor lesz újra, illetve az írásaimat, pályázataimat, egyéb iskolai előadásokat, emaileket szeretném ezen intézni. Lehet néha egy kis netflix is beleférne. Másra nem hiszem, hogy használnám.

2021. nov. 8. 20:59
 29/40 anonim ***** válasza:
2021. nov. 8. 21:24
 30/40 anonim ***** válasza:
56%

A Dell inspiron 5502-re +1

Ha nem akarod az egész keretet ellőni rá, akkor esetleg ezek jöhetnek számításba:

[link]

[link]

[link]

Ha konkrét 170-es határig elmegyek se kapok érdemileg jobb laposokat, így értelmetlen, szóval vagy ezek így hirtelen első körben 5 perc keresgélés után vagy az előző Dell 5502 ami kicsivel több mint 170 mert az már léptékekkel erősebb mint bármelyik amit találtam.

2021. nov. 8. 21:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!