A processzor hűtőbordáinak szennyeződése okozhat-e problémát egy pc indulásakor?
A hőelvezetési hatásfokot rontja a bordákon megülő por, de ennyi. Ha az extrém mennyiségű por miatt annyira rossz a hűtés, hogy aktiválódik a magas hőmérséklet miatti vészleállítás, annak más eredménye is van (pl. sípolások), valamint egy 'hidegen' induló processzor a beállítás utáni tizedmásodpercek alatt nem képes olyan gyorsan és akkora felmelegedést elérni, hogy emiatt leálljon a gép.
Viszont a kék halálnak van egy kódja és szövege, ami leírja mi a gond.
Akkor ezek szerint gyanús a masina...
Ahogy írtam, először több kísérlet után, de elindult. Ezt az követte, hogy bootolás előtt kiírta, hogy javításra van szükség, de kb. félóra után elindult.
A végstádiumban 2 rövid sípjelet produkált, arra azt találtam a neten, hogy a tápegység hibájára utal.
Aztán amikor tovább nyaktattam, akkor hibakódot nem írt ki, csak azt, hogy az automatikus javítás nem sikerült, és speciális lehetőségeket kínált fel.
Na ezek után kipucoltam, s azóta (már 2 napja) hasít, mint régen, már amennyire egy 10 éves gép tud... :)
Ja, és köszi a gyors választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!