Processzor hűtő-kompatibilitás asus PRIME H410M-K R2.0 alaplap esetén? (bővebben lent)
Milyen hűtő esetén lehetek biztos abban, hogy sem a magasság, sem a szélesség nem fog gondot jelenteni, egyik slot-ot sem takarja el?
Csendes, jóminőségű hűtőt szeretnék rá, valószínűleg i3 10100 processzor lesz benne, vagy ilyen teljesítményű.Gyári hűtő helyett csendeset és jó minőségűt szeretnék.
Gépház gyártója és típusa?
Ugyanis az határozza meg, hogy milyen magasságú hűtő rakható bele.
A Be Quiet!-nek van egy alaplap-kompatibilitási listája:
ez alapján a Pure Rock Slim 2-es hűtő:
fér el az említett alaplapon - ez bőven elég egy 65 W-os TDP-jű processzorhoz:
A Noctua is rendelkezik alaplap-kompatibilitási listával:
ott több lehetőség áll rendelkezésre - még ilyen batár nagy jószágok is:
Sajnos a gépház specifikációi:
nem tartalmaznak maximális CPU magasságra vonatkozó adatokat, de a 203 mm-es szélesség arra enged következtetni, hogy kvázi bármekkora belefér.
"Cooler Master Hyper212 se lenne problémás?"
Szélességre (kisebb, mint a Noctua NH-D15S)/vastagságra (vékonyabb, mint a Be Quiet! Pure Rock Slim2) nem hinném hogy gondot okozna, a 37mm-es ventilátor alatti hely okozhat gondot a nagy hűtőbordákkal ellátott memóriamodulok esetén.
Mindenhol azt olvastam, hogy 160 MM magas hűtő mehet a Z1 neo gépházba, ezért "meg voltam nyugodva" hogy talán nem lehet gond, de nem tudom mit tegyek.
Memóriának ezt néztem ki:
Kingston 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz KF432C16BBK2/16
Kicsit offolok:
A H410-es lapok azok belépő szintű alaplapok és nem is kimondottan bővíthetők.
Szerinte hagyd a hűtőt, használd átmenetileg azt amit az i3-hoz kapsz és ezt a pénzt fordítsd egy B560-as alaplapra.
Abban 2666 MHz helyett 3200MHz-en fog menni a RAM, illetve a 10genen felül később a 11 gen processzorokat is belerakhatod.
Hűtőt akármikor tudsz a későbbiekben is cserélni.
Köszönöm a ház-ajánlást, de a gyártó oldala szerint: "5.25 bays: 0" :( :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!