Mekkor teljesítménybeli különbség van egy i5 10400f és egy i5 11600 processzor között?
Egész pontosan erre a cpu-ra gondolok:
Egyelőre csak amolyan elméleti érdeklődésképp tettem fel kérdést, de kíváncsi lennék, hogy esetleg többet ki tudnék e hozni gépemből egy ilyen procival.
GIGABYTE B460M DS3H
RTX2060 SUPER Vga
2x16GB DDR4 Memóri
A K-s proci azért nem érdekel, mert húzni nem szeretném, viszont nem igazán tudom, hogy mennyire ajánlott egy ilyen procit az alaplapomba tenni, mennyire bírkózna meg vele.
Kapásból az a baj hogy a lap nem támogatja a 11. Generációs CPU-kat.
És véleményem szerint nem tud teljesítményben sokkal többet.
A haszna a 11. Generációnak az hogy a külön PCI 4.0 miatt tudsz egy m.2 NVME SSD-t használni anélkül hogy vissza fogná a VGA teljesítményét.
Jelen esetben az RTX 2060 esetében ilyen nem lenne de legalább nem kell M.2 SATA SSD-vel mókolni.
Az hogy egyik 65 a másik 125 watt az egy dolog de komfort szempontból is jobb lenne egy normális toronyhűtő, a CPU ha hűvösebbnek nem is látszódik de tudja tartani majd a maximális boost órajelet addig ameddig kell a plusz teljesítmény, és nem fog össze-vissza ugrálni az órajele.
10. Generációs i7/i9.
De nem igen értem mi szükség lenne rá.
Mire használod a gépet hogy kevesled a CPU teljesítményt?
Amúgy 10400 sem 65W-ot kajál, az csak a 2,9Ghz-re voantkozó érték, de gondolom nem úgy használod, hogy boost letiltva. Ha ki van használva és minden mag maxra boostol akkor 120-130w körül kér szintén.
A 11600K-nál a 125w meg a 3,9Ghz-re vonatkozik, eszik az ennél jóval többet is ha boostol.
Az a baj, hogy lapodon nincs komoly VRM és ami van az még ráadásul hűtés nélküli is.
Játékban az i7 és i9 is előrelépés lenne, mert egy-két magon jóval gyorsabbak, mint az i5 - csak nem a te alaplapodban.
RTX2060 mellé felesleges komolyabb processzort rakni, mint a 10400F.
A te esetedben egy fejlesztés az alaplap cseréjével kezdpődne, utána processzor csere és miután elvertél egy rakás pénzt rájönnél, hogy egyetlen egy FPS-sel sem hozna többet a játékokban az RTX2060.
Ez a processzor bőven elég játszogatni,szerintem előbb videókártyát cserélj a többit majdu tána is ráérsz.
Azt tudom én is válaszolni, mint a többi hozzászóló: a lapod nem támogat 11. genes procit 11000 széria kilőve. A jelenlegi konfigod pedig pont optimális, ha nekem ilyen vasam lenne... :D
4460, 8 GB RAM és egy GTX 1650 SUPER nyomoluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!