Létezik olyan alaplap, amibe 2 processzor tehető, és eloszthatók köztük a feladatok, illetve Linux kompatibilis?
Nem igazán így működnek, a felhasználói programokat is az operációs rendszer futtatja.
Ami neked kellene a problémádra, ahogy olvasom: gpu-ra kéne írni azt a hátteret, mert full grafika, semmi köze a processzorhoz, és amúgy is erre való a videókártya...
Ahelyett hogy marhaságokért processzort vennél, használd ki azt ami van a gépben.
"Régebben voltak, de nem otthoni felhasználásra"
Köhöm... Mai napig is vannak olyan server alaplapok.
Ennek azért nincs sok értelme, mert a többmagos procik gyakorlatilag ugyanazt a funkcionalitást látják el, mint több, különálló processzor. (Kivéve, ahol több mag osztozik bizonyos egységeken.)
Akkor volt létjogosultsága a többprocesszoros rendszereknek, amikor még csak egymagos processzorok voltak. Nekem egyébként volt olyan gépem (és még meg is van), de azt leszámítva, hogy technikatörténeti kuriózum, semmivel nem tudott többet, mint egy egyprocis gép két maggal.
Illetve szervereknél fordulhat még elő, a redundancia miatt.
Folyamatokat processzorokhoz, illetve magokhoz rendelni nem vagyok benne biztos, hogy lehetséges.
#7 ezt ne velünk, hanem a hardver tervezőkkel vitázd le, hogy minek hol van értelme. :)
Az a tény, hogy vannak olyan alaplapok mai napig, amin 2 CPU foglalat van. Pont. :)
#1 #5 vagyok. Itt van egy pár, hogy cáfoljam magamat :)
Alig van olyan szerverem, amiben egy processzor lenne.
"Ennek azért nincs sok értelme, mert a többmagos procik gyakorlatilag ugyanazt a funkcionalitást látják el, mint több, különálló processzor."
Egy többmagos procinál csak több többmagos proci a jobb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!