Ezt a laptopot inteles vagy amd-s cpu val válasszam?
Teljesen egy árban vannak.
Melyik lenne időtállóbb? Hosszabb távra szeretném vásárolni fontos hogy a garancia időn túl is működjön. Mik egymáshoz képest az előnyök, hátrányok?
"720p 60 az még megy neki bár akkor jó hangos lesz."
A modern processzorokban lévő IGP-kben van erre szolgáló fixfunkciós egység,ezek 0% processzorterheléssel játszák a 4K60FPS-t :)
Amúgy ha anyukád tényleg CSAK netezésre használja (ergó nem akar kifejezetten mondjuk Outlook-ot használni) nem gondolkodtál el azon, hogy windows helyett mondjuk feldobj rá egy linux mint-et és havonta egyszer lefrissíted neki és megvagy? 5 évig (amíg az LTS kitart) biztosan nem kell hozzányúlnod soha (leszámítva a frissítést néha, de az 2 perc). Tapasztalatból mondom.
Én minden ismerős/rokon esetén így oldottam meg ezt a géplassulásos dolgot. Előtte tele voltak minden kártevővel mert össze-vissza kattintgatnak és egyik sem tudatos felhasználó. Simán rányom az "ajándék ájfónra, amit épp megnyert". Pár hónap után bármelyik windows-t kicsinálták. Ismerek olyan őstehetséget, akinek korlátozott fiók, friss -fizetős- víruskereső mellett is sikerült összegányolnia a gépet. :D Így viszont (adblock-al kiegészítve) gyakorlatilag minden problémától megszabadultam, mert ugye alapból semmi nem futtatható és exe-vel amúgy se kezd semmit a rendszer. Egyszer sem hívtak hogy lassú lenne a gép vagy nem működne. Frissíteni pedig távolról is tudok, szóval általában én szoktam őket keresni, hogy "hagyd légyszi bekapcsolva a géped, meg az anydesk-et".
Felhasználási szempontból pedig ha úgy rendezed el, hasonlít egy xp-re vagy win7-re (ez legalább ismerős nekik) és kész. :D A böngésző inkonját bármin megtalálják ígyis-úgyis. Skype, viber van linuxra is, szóval tud mindent amire használják.
Libre office is van általában ez is elég szokott lenni amúgy. Eddig egyszer volt rá panasz, mikor iskolai doksikat nyitott meg a gyerek és a formázás nem 100%-ban úgy nézett ki, mint a sulis gépen.
Szóval az erősebb hardver mellett én ezen is elgondolkodnék ha nyugalmat akarsz. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!