Lenovo Legion 5 (82AU) dedikált GPU nem megy az oldaláról letöltött VBIOS frissítése után, mit tegyek? (több infó lent)
Pontos laptop: Legion 5-15IMH05 (Lenovo) - Type 82AU
Ezt a 2 frissítést töltöttem le (screenshot): [link]
ezek a driverek itt érhetőek el: [link]
Utánanéztem és a N18P-G61 N18P-G62 nem teljesen megegyező videókártyák, én először az elsőt telepítettem utána nem volt gond, majd a másodikat is telepítettem ezután viszont már egyáltalán nem működött a dedikált Nvidia Geforce GTX 1650 Ti. (Ezekután nem tudtam az elsőt újra telepíteni.)
Sajnos backupot nem készítettem, mert azt hittem nem lesz gond ehhez a laptophoz tartozó frissítésektől.
NVFlash-el sikerült feltelepítenem ezt a VBIOS-t: [link]
Ami azt eredményezte, hogy csak a HDMI csatlakozón ad képet, viszont a dedikált GPU-n, viszont ezelött csináltam már backupot ahol csak az integrált működik.
Viszont a laptop belső kijelzője egyáltalán nem érzékelődik.
Mit ajánlotok, vissza telepítsem azt a backup VBIOS-t ahol csak a belső kijelző működik, vagy keressek valakit azonos modellel, hogy küldje át, vagy szervízbe küldeni? A laptop még garanciás a rózsaszín szolgáltatónál. Előre is köszönöm a segítségetek.
GPU-Z Screenshot: [link]
Valóban lehetséges. Azt hittem az a 2 VBIOS frissítés ugyan ahhoz tartozik, csak egy következő verzió.
Most jelenleg úgy működik a laptop, hogy a külső HDMI-vel gond nélkül megy a monitor stabilitási gondok nélkül a dedikált GPU-val, csak mint ahogy elmondtam egyáltalán nem érzékeli a belső kijelzőt, viszont látszik az integrált GPU eszközkezelőben.
Gyorskeresésre talán ez éppen ugyanilyen:
4. válaszolónak: Igen pontosan ez a típus.
Köszönöm az eddigi válaszaitokat!
Ki írtam még egy csoportba, esetleg ha van benne ilyen típusú laptoppal felhasználó egy GPU-Z általi VBIOS exporttal általuk talán még megmenthető, mert azt NVFlash-el fel lehet flashelni, viszont a lenovo oldaláról letöltött exe-ket nem. Szerintem csak ez a harmadikfeli VBIOS tehet be a belső kijelzőnek. Egyelőre örülök, hogy a külső monitorral működik gond nélkül a figyelmetlenségem ellenére.
#6:
Azért írtam, hátha a hirdető pár klikkelést bevállalva elküldi a VBIOS-t, - vagy ha a közelben vagy, akkor elugrasz és megcsinálod magad.
(segítenék, de nincs ilyen laptop az ismeretségi körben)
#8:
Nagyon szépen köszönöm a segítséged, írtam is neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!