Milyen laptopot vennétek egyetemre, mérnökinformatikus szakra?
Most kezdtem az egyetemet és szeretnék venni valami jó kis laptopot.
A 300-450k árkategóriában legjobb ár-érték arányút keresem.
hát akkor segítek úgy, hogy 25 éve nem tanultam ilyesmit.
Mérnökinfon leszel, feltételezhetően nem grafikusi munkát fogsz végezni, így a külön grafikus gyorsítós laptopot elkerülném mert tisztában vagyunk vele hogy áramot fogyaszt, tönkremehet, melegszik, semmi értelme..
Ram, 16 giga alatt nem veszünk, de az lenne a jó ha bővíthető lenne.
proci: net teli van benchmarkokkal, simán google az haver, kikeressük melyik procis mit tud. Nem mindenhol jó az adat de ad tájékozódást.
amd vagy intel. hitvita, de általánosságban elmondható hogy az ujabb ryzenek kevesebbet fogyasztanak, az kisebb melegedés hosszabb üzemidő. Minden proci amit kiválasztasz a benchmark mellett a tdp-t írd bele a táblázatba. Meg tudom helyetted is csinálni, de szerintem felesleges, ez a te feladatod.
márka: amiben hiszel.
Kinézet: ami tetszik.
Display: neked ugye most megint nem kritikus a sebesség, de adok egy tanácsot, a jobb képminőség jobban fog neked tetszeni. Ezért javarészt IPS panelre szavazok. Jobb érzés leülni egy gép elé ami nemcsak drága volt hanem szép is.
Üzemidő: Kisebb fogyasztás, nagyobb üzemidő kisebb súly.. Azt tuddo mert tuti van telefonod, hogy idővel az akku degradálódik így a nagyobb üzemidő mindig jobb mert később kevesebb lesz.
Egyszerűem feltáblázatolod és kiválasztod hogy MA mi az ami megéri.. 3 hónapja más volt, ma megint más, a tipusok változnak.
Gondolom sikerült csak evidens dolgot leírnom, mondjuk furcsa hogy ezt senki se írta le.
Egy tanács, menj el megnézni hasonló laptopot.. És gépelj rajta..
A legrosszabb hogy 300e ftos laptopnál ismétel a billentyűzet, vagy kihagy..vagy a touchpad megy összevissza.. (acer ismételt, asus zenbook touchpad volt gagyi) szóval neked kell keresni megfelelőt.
Én ennyiben tudok segíteni, a laptop megtalálása a te feladatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!