Milyen laptopot ajánlabátok 2021-ben mérnökinfóra?
Bármilyet. Nincs a mérnökinfónak semmi extra követelménye. Ami tetszik.
Annyi, hogy ha networking, akkor nézd meg legyen ethernet portja, némelyikről már kispórolják.
Minimum:
- 100 giga fölötti SSD
- 8 giga ram
- i5 (ötödik generációs)
- i7 (negyedik generációs)
Ha ezeket tudja, baj nem lehet.
Ahogy előttem írták, semmi különösebb nem kell. Azért ha én is írhatok pár tippet, nem érdemes gamer gépet venni, mert elképzelhető, hogy sokat mozogsz vele és nem kellemes egy majd' 3-4-5 kilós gépet cipelni mindenfele, arról nem is beszélve, hogy az akksija is elég rövidéletű ezeknek a gépeknek, amit a kettes válaszoló írt, én is azokat tudnám még írni, de figyelj az akksira is, hogy ha mondjuk vinnéd előadásra jegyzetelni, akkor kibírjon 4-5-6 órát legalább táp nélkül, mert nem mindegyik előadóban van a padok között konnektor.
Tipp 2.:
Lehet nektek is mondják majd, hogy tanuljatok be egy linuxot alapszinten, ha olyan vagy, mint én, aki ugyan rühelli a windowst, de már megszokta, és kicsit kényelmetlen lenne hirtelen átállni linuxra, akkor vagy dual bootba telepítsd a gépre, vagy virtuális gépként (pl. virtualbox-szal), vagy egy 8-16 GB pendriveot, ha veszel (mostmár elég jó árban vannak - 4-5 ezer ft-ért már lehet kapni akár 64 gigásat is) - és akkor arra ráteszed live linux-ként és akkor használod, amikor kell, így nem rondít bele a rendes, otthoni környezetedbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!