Milyen laptopot vegyek mérnökinfóra?
Új laptopot szeretnék venni (mérnökinformatikus szakra), viszont nem értek hozzá, és nem tudom milyen belsővel kéne rendelkezzen.
Egyetemen kívül játszanék rajta néhanapján, viszont nem a legújabb játékokkal.
Egy kikötésem van, az is inkább a márkákkal kapcsolatos.
Ezekeből jöhet bármi: Acer, Asus, Dell, Lenovo
Elsősorban Intelesek érdekelnének, viszont mondták ismerősök hogy már nem kell félni a túlzott melegedéstől, és így az AMD is jó választás lenne, szóval azokat is szívesen megnézem!
Elsősorban a fémházat preferálom ha elérhető, ebből kifolyólag nem érdekel mekkora súlya van, nem kell pehelykönnyűnek lennie (akkor sem ha műanyag).
A maximális keretem 250 ezer forint, ennél többet nem tudok (meg azért nem is szeretnék) rászánni, ha nem muszáj.
Illetve mindegy honnan van az a gép. Tehát bármelyik oldalról linkelhettek, amennyiben az magyar, és legalább egy fizikai bolttal rendelkezik az országban.
Előre is köszönöm a válaszokat, tanácsokat!
A lányom januárban diplomázik ezen a szakon.
Ő egy már eleve használtan vásárolt Dell Latitude E5420-as laptoppal csinálta végig az egyetemet, amiben második generációs i5-2540 processzor van. Annyit kellett turbózni rajta, hogy a rendszer alá SSD ment és a fedélzeti memóriát az utolsó évben 16 GB-ra fejlesztettük, mert valami olyan szoftvert kellett használniuk, ami az eredeti 4 GB RAM-mal gyötrelmesen lassú volt.
Nála a játék nem volt szempont, így ez a gép integrált grafikával bőven jó volt amire kellett.
Szerintem egy néhány generációval újabb hasonló gép bőven megteszi, és a rászánt keret felébe ha kerül.
Szia!
Én mondanék egy ilyet:
ACER Aspire A515-54G-57T1 (ezüst) (NX.HVGEU.00S_16GB_S)
-Intel i5 10gen
-16GB Memória
-256 GB SSD
-MX350 2GB Videókártya
-Maszívabb ház, nem a leg ócskább műanyag
-FULLHD IPS 15,6"
-Gigabites LAN
-háttérvilágításos billentyűzet
-Type C port
-3 év garancia
(GTA V szintű játékokat is elviszi)
Ára: Kb 250 ezer.
Opcióként lehet bele tenni a későbbiekben HDD-t, ha kevés lenne a hely.
Köszönöm mindkettőtök válaszát!
Második válaszolónak meg külön köszönöm a linket, igen ígéretesnek hangzik a 16GB RAM az SSD-vel ennyiért. A helyet azt szerencsére meg tudom oldani azzal, hogy külső merevlemezen tárolom a fájlok többségét, amikről tudom hogy nem lesz hirtelen szükségem rájuk. Acershopban már 235-től van ahogy néztem :)
Szerintem elég ha az alapján választasz laptopot hogy elviszi-e a játékokat amiket akarsz, ha azt viszi akkor bőven elég lesz egyetemre. Én a 3. évemet fogom kezdeni mérnökinfón, 8-os koromban vett 150000ft-os laptopom a mai napig elég arra ami a szakhoz kell, annyit változtattam rajta hogy beleraktam egy ssd-t. Inkább azon gondolkozz el hogy legyen költségvetésed egy plusz monitorra, az sokat tud segíteni, a házikat egy kis laptop kijelzőn szenvedés csinálni.
(Tudom, ez nem egészen a kérdésre a válasz, csak tapasztalatot mondtam, amikor én kezdtem emlékszem hogy sokan rohangáltak monitort venni mert rájöttek hogy kevés az az egy kisebb kijelző)
Most kezdem a harmadik évemet majd mérnökinfón.
Amit tudok javasolni, hogy ne újonnan hanem használtan nézelődj.
A helyedben regisztrálnék a Prohardver! fórumra (ha még nem tetted ) és a Milyen notebook-ot vegyek? topicba tedd fel a kérdésed. Ott sokkal jobban követik a jelenleg elérhető kínálatot, használtan kevesebb pénzből ugyanolyan de inkább sokkal jobb minőséget is ki lehet fogni mint újonnan.
Egyébként személyes véleményem, hogy 100-150 ezret költenék egy használt notebookra. Ennyiért már 2-3-4 éves anno csúcs notebookokat ki lehet fogni, ezek full fém/alumínium vázasak, nincs kispórolva a jó hűtés, az összeszerelés minősége, ez egy laptopnál sokkal többet ér mint hogy új legyen, szerintem.
Egyedül a grafikánál jöhet jól, hogy kicsit hamarabb renderel a VS, de csak ezért nem éri meg. A maradék pénzből inkább vennék egy monitort ha kolis leszel, egy idő után meg lehet őrülni ha egy kis laptopon akarsz kódolni. Legalábbis én így éreztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!